"Limba soacrei" din vinete: cea mai delicioasă gustare de legume. Două rețete pentru masa de sărbătoare
Rulourile de vinete, numite „limba soacrei” vor dispărea instantaneu de pe masă.
Rulourile „limba soacrei” sunt extrem de bune. Nimeni nu știe de ce aperitivul se numește și ce legătură are cu soacra, însă toată lumea îl adoră. Vinetele prăjite picante se asortează perfect cu sosul picant și roșiile proaspete. Iată două rețete pentru masa de sărbătoare.
Rețeta 1. Pentru a prepara aceste rulouri, ai nevoie de:
vinete - 2 bucăți,
roșii - 3 bucăți,
maioneză - 100 grame,
usturoi - 5 căței,
ulei vegetal - 100 grame,
verdeață pentru decorare.
Rețeta pas cu pas
Spălați vinetele și tăiați-le pe lungime în felii subțiri. Sărați feliile de vinete și lăsați-le 30 de minute ca să se elimine toată amărăciunea. Apoi, feliile de vinete se trec prin apă, pentru a elimina sarea.
Treceți usturoiul printr-o presă și amestecați-l cu maioneza. Tăiați roșiile în felii subțiri. Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie. Prăjiți feliile de vinete, pe ambele părți până se rumenesc. Vinetele prăjite se pun pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.
Salată cu ananas pentru masa de Crăciun: trei rețete neobișnuit de gustoase
Ungeți fiecare felie de vânătă cu maioneză cu usturoi. Așezați pe marginea fiecărei bucăți de vânătă câte o felie de roșie și rulați. Așezați rulourile umplute pe un platou și decorați-le cu verdeață tocată. Poftă bună!
Rețeta 2. Rulouri „limba soacrei” cu cașcaval tare
vinete - 4 bucăți,
roșii - 3 bucăți,
cașcaval tare - 100 grame,
usturoi - 2 căței,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Prepararea, pas cu pas
Tăiați vinetele în felii lungi și subțiri și puneți-le la înmuiat în apă cu sare, pentru 30 de minute, ca să se elimine gustul. Usturoiul se toacă mărunt. Tăiați roșiile în felii subțiri.
Fără grăsime și fără zahăr: rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă
Puneți feliile de vinete pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal. Peste feliile de vinete se pun usturoiul pisat și feliile de roșii. Se condimentează cu sare și piper după gust. La final, se presară cașcavalul ras.
Legumele se coc în cuptor, circa 25 de minute, la 180°. Înainte de servire, aperitivul se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News