Limba maghiară în administrație. PNL anunță cum va vota
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Parlamentarii liberali vor vota împotriva legii UDMR privind micşorarea pragului pentru numărul de persoane aparţinând minorităţii naţionale din totalul populaţiei unei localităţi necesar pentru folosirea limbii materne, a anunţat liderul PNL, Ludovic Orban, care le-a cerut social-democraţilor să nu tergiverseze procedura în Camera Deputaţilor. 

"Am luat decizia în Biroul Executiv, parlamentarii PNL vor vota împotriva acestui proiect de lege. De asemenea, solicităm majorităţii parlamentare să nu tergiverseze procedura în Camera Deputaţilor pentru că există riscul adoptării tacite. Pe 16 octombrie expiră termenul de dezbatere şi se va considera că este adoptată tacit (...). Ca atare, orice amânare şi tergiversare din partea PSD ne va arăta o dată în plus că PSD preferă trocurile pentru conservarea unei majorităţii parlamentare unei atitudini clare şi precise asupra acestui subiect", a precizat Orban după şedinţa Biroului Executiv al partidului. 

Parlamentarii UDMR au depus un proiect de lege de modificare a Legii administraţiei publice locale 215/2001 privind utilizarea limbii materne, în care propun scăderea pragului de 20%, cât este în prezent, la 10% cu privire la numărul de persoane aparţinând minorităţii naţionale din totalul populaţiei unei localităţi necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel