Ligia Deca anunță introducerea  Bacalaureatului tehnologic
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Ligia Deca a anunțat, luni,  că prin noua Lege a Educației va fi introdus Bacalaureatul tehnologic.

„Examenul de Bacalureat se pliază pe fircare profil, deci vom avea Bacul tehnologic, pe care liceele tehnologice îl propun și îl așteaptă de multă vreme”, a declarat  ministrulLigia Deca la prezentarea noii legii privind Educația.

Ligia Deca a anunțat că vor rămâne două probe de competențe lingvistice, limbă străină 1, limbă străină 2, „tocmai pentru a crește potențialul de angajare și adecvarea absolvenților pentru societatea viitorului”.

De asemenea, oficialul Educației  a anunțat introducerea unei noi probe de competențe.

„Ce avem în plus față de formula de acum este o probă așa-zis complementară, de competențe de bază”, a spus ministrul. Aceasta probă va fi de Matematică sau Științe ale naturii ori de Istorie, Logică, Filosofie, Psihologie. La această probă, notarea se va face pe sistem admis/respins.

„În sesiunile de vară/toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe limngvistice pentru limba1, limba 2, probele de competențe digitale și proba de competență complementară se vor putea da încă din timpul anului școlar”, a anunțat Ligia Deca.

Vezi și: Deca scoate din sertar noile legi ale Educației. Deciziile care afectează 3 milioane de elevi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel