Liga I. Chindia Târgovişte - CFR Cluj, rezultat final decis de un singur gol / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
CFR Cluj a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, în deplasare, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal. 

Unicul gol al partidei a fost marcat de atacantul francez Billel Omrani (21), cu un lob din marginea careului, însă gazdele au cerut henţ la Valentin Costache, cel care i-a pasat lui Omrani. Campioana a mai avut ocazii bune prin Omrani (31) şi Ciprian Deac (36), iar Chindia a ratat prin Marian Şerban (23) şi Doru Popadiuc (49).

VIDEO

O fază controversată s-a petrecut în min. 56, când Costache a primit cartonaş galben pentru fault la Cristian Neguţ, însă jucătorii Chindiei au protestat, afirmând că faultul a fost făcut de Bismark Nana Boateng, care ar fi fost astfel eliminat pentru al doilea avertisment.

CFR a reuşit a şasea sa victorie consecutivă în campionat, toate fără gol primit. Chindia a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, două egaluri şi două eşecuri. AFC Chindia Târgovişte - FC CFR 1907 Cluj 0-1 (0-1), Stadion Ilie Oană - Ploieşti

A marcat: Billel Omrani (21). Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) - CCA, Ion Căţoi (Bucureşti) - LPF.

CFR Cluj, amendată de UEFA cu 200.000 de euro pentru încălcarea fair play-ului financiar

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a amendat clubul CFR Cluj cu suma de 200.000 de euro pentru întârzieri legate de plata datoriilor, relatează agenţiile internaţionale de presă. Sporting Lisabona şi Real Betis Sevilla au fost amendate cu câte 250.000 de euro, FC Porto a fost sancţionată cu 300.000 de euro, FC Astana cu 150.000 de euro, ŢSKA Sofia şi Santa Clara cu câte 75.000 de euro, iar Mons Calpe (Gibraltar), cu 15.000 de euro.

Cu excepţia cluburilor CFR Cluj şi FC Astana, celelalte grupări au fost ameninţate cu excluderea din competiţiile europene dacă nu vor dovedi că şi-au achitat datoriile până la data de 31 ianuarie 2022. UEFA a amendat şi clubul grec AEK Atena, cu 1,5 milioane de euro, gruparea elenă neîndeplinind regulile legate de fair play-ul financiar (FFP) sau de licenţiere, urmând să fie penalizată cu zece procente din premiile în bani care îi revin în urma următoarei participări în cupele europene.

Campioana Turciei, Beşiktaş Istanbul, şi-a îndeplinit unele dintre obligaţiile care îi reveneau după încălcarea FFP prin întârzierea achitării datoriilor pentru sezonul 2020-2021 şi nu îi vor mai fi reţinute 15 procente din premiile pentru actualul sezon. 

Dezastru financiar la CFR Cluj - o nouă insolvență. Becali: Țaca-paca, faliment. Aşa o să fie!

Moda insolvenței ajunge și la CFR Cluj, care ar pregăti reorganizarea.

Potrivit unor surse credibile din Gruia, citate de GSP, CFR Cluj și va porni procedura de insolvență în primăvara ori în vara anului viitor. 

CFR Cluj ar intra pentru a doua oară în insolvență

Ca și la celelalte formații care au intrat în insolvență, datoriile foarte mari constituie o grijă și pentru CFR, care ar urma să depună un efort pentru a căpăta licența pentru sezonul următor din Liga 1, apoi ar solicita reorganizarea.

Vișiniii au mai fost în insolvență, s-au „însănătoșit” pe 30 mai 2017, după doi ani și trei luni, așa că ar avea din nou dreptul să apeleze la procedura aceasta în vară, după cinci ani. 

Data trecută, CFR a fost năpădit de datorii în momentul în care statul a stabilit că nu mai erau legale convențiile civile pe baza cărora erau plătiți jucătorii. Au fost calculate retroactiv taxe pe care CFR nu a putut să le plătească și le-a tăiat prin intermediul insolvenței.

CFR de acum a depășit insolvența în mai 2017 datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro și a forțat astfel reintegrarea societății în circuit. Varga a condus pe urmă clubul care a câștigat 4 titluri de campion la rând, tot el a generat încontinuu datorii din cauza cărora plănuiește acum insolvența.  Vezi știrea inițială aici!

Ce declara Becali acum câteva luni despre situația de la CFR

'Cică au luat locul 1, dar stai puţin, nu ştii cum face Dumnezeu ceva mai bine pentru tine. Cum face? Mă duc în Conferinţa League (n.r. – Conference League), iau vreo 10 milioane şi fac punctaj.  Câştig apoi campionatul, am punctaj şi mă duc în Champions League la anul, iar CFR e descalificată după două meciuri, nici bani nu câştigă. Datoriile de 20 de milioane nu le plătesc şi gata, ţaca-paca, faliment. Aşa o să fie!', spunea Becali la Pro X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel