Liderul Verzilor, atac virulent după discursul lui Trump la Davos. Ambasada SUA intervine
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Discursul președintelui Donald Trump în cadrul forumului economic de la Davos a născut un conflict diplomatic.

Robert Habeck, liderul Verzilor, partidul ecologic din Germania, a criticat în termeni extrem de duri discursul lui Donald Trump cu privire la pericolul schimbărilor climatice.

Printre altele, președintele american afirmase în cadrul discursului său că "trebuie să îi respingem pe eternii profeţi ai sfârşitului lumii şi predicţiile lor despre Apocalipsă", cu referire directă la activiștii pentru mediu.

În faţa lui Donald Trump, un climatosceptic declarat, s-au aflat numeroşi patroni şi politicieni importanţi, dar şi tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg, invitată pentru al doilea an consecutiv la Davos. Printre cei prezenți s-a numărat și Robert Habeck, liderul Verzilor, aflat pentru prima oară la Davos.

Potrivit presei internaționale, Habeck l-a atacat în termeni duri pe Trump catalogând discursul președintelui american un ”dezastru” și precizând că președintele american are o viziune simplistă asupra lumii.

Ambasadorul american în Germania a reacționat

Politicianul german a mai adăugat că a fost uimit să asculte un asemenea discurs iar Trump a fost singurul prezent la Davos care ”nu a înțeles” riscul pe care îl reprezintă schimbările climatice. Mai mult, liderul Verzilor a subliniat că Trump ”reprezintă toate problemele pe care le avem” și l-a catalogat pe președintele american ”adversar”.

Declarațiile sale nu au rămas însă fără ecou și au stârnit un scandal diplomatic. Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a declarat pentru ziarului "Bild" că Habeck ar fi ”trebuit să asculte mai bine discursul” președintelui Trump.

„Atunci ar fi înțeles cum poți să crești masiv o economie și, în același timp, să reduci emisiile de CO2. Două lucruri pe care nu le știe”, a completat ambasadorul Grenell atacul liderul Verzilor asupra lui Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel