Liderul republicanilor îi ia apărarea lui Trump. Kevin McCarthy: Ar fi ''o eroare''
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, îi ia apărarea lui Donald Trump.
Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, îi ia apărarea lui Donald Trump.
Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, este de părere că punerea sub acuzare a lui Trump atât de aproape de încheierea mandatului său ar fi ''o eroare''.

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi "o eroare", a declarat miercuri liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, informează AFP, scrie Agerpres. 

"Nu există anchetă, nu există audieri", a explicat el, în condiţiile în care camera inferioară a Congresului, unde democraţii deţin majoritatea, urmează să voteze asupra celui de-al doilea act de acuzare împotriva lui Trump, deschizând astfel calea pentru un proces de destituire a lui în Senat.

"Cu atât mai mult cu cât Senatul a confirmat că niciun proces nu va începe înainte de învestirea preşedintelui Biden", pe 20 ianuarie, a adăugat McCarthy.

De ce este acuzat Trump?



Preşedintele în exerciţiu Donald Trump, care denunţă fără dovezi fraudarea alegerilor, este acuzat că a încurajat asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, un asalt ce a zguduit democraţia americană.

Donald Trump are "o responsabilitate" în violenţele de la Capitoliu, a admis cu toate acestea Kevin McCarthy, pentru că "el ar fi trebuit să denunţe imediat acea mulţime când a văzut ce se întâmplă".

S-a cerut o comisie de anchetă 



Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a cerut înfiinţarea unei "comisii de anchetă" a Congresului şi votarea unei "moţiuni de cenzură", o condamnare mai mult simbolică.

Democraţii vor prelua pe 20 ianuarie controlul în camera inferioară, însă vor avea nevoie de ralierea a numeroşi republicani pentru a asigura majoritatea necesară de două treimi pentru demiterea lui Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel