Data publicării:

Liderul partidului extremist din Olanda, bătut cu două zile înainte de alegeri

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: NEOSiAM 2021/ Pexels
Foto: NEOSiAM 2021/ Pexels
Thierry Baudet, liderul unui partid politic extremist din Olanda, a fost agresat în timpul unui eveniment de campanie, cu două zile înainte de alegerile naționale, a transmis partidul său, citat de Reuters.

Într-un comunicat, Forumul pentru Democrație (FvD) al lui Baudet a afirmat că acesta a fost lovit în spatele capului cu o sticlă de bere și apoi la tâmplă. Imaginile incidentului, care a avut loc într-un bar, au fost distribuite pe rețelele de socializare, împreună cu imagini cu poliția care arestează un suspect în afara localului. Motivul este încă cunoscut.

Baudet a fost transportat la un spital din Groningen pentru tratamentul unor leziuni ce păreau a fi minore, dar a fost nevoit să anuleze o apariție mai târziu în acea zi.

Agressiunea a atras condamnări ca fiind "total inacceptabilă" din partea premierului în funcție, Mark Rutte, care nu candidează în alegerile de pe 22 noiembrie.

Partidul lui Baudet, Forumul pentru Democrație, este cunoscut ca fiind eurosceptic, naționalist olandez și anti-imigrație. Se estimează că va câștiga patru sau cinci locuri în parlamentul olandez format din 150 de membri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel