Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, încearcă un transfer de putere către fiul său cel mic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kim_jong_un_94973800
kim_jong_un_94973800

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un transfer de putere. În vârstă de 69 de ani, Kim Jong-Il, a fost victima unui atac cerebral în august 2008,  acesta accelerând procesul de succesiune, aparent în favoarea celui mai mic dintre cei trei fii ai săi, Kim Jong-Un.

[caption id="attachment_83498" align="alignleft" width="300" caption="Kim Jong-Un, fiul cel mic al liderului nord-coreean"][/caption] Apariţia fiului "în reuniunile diplomatice va deveni de acum mai frecventă pentru a demonstra statutul său de succesor şi de a dobândi experienţă în calitate de viitor lider", a apreciat Kim yean-Chul, profesor la Universitatea Inje din Busan din Coreea de Sud.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il i-a spus unei delegaţii chineze că procesul de transferare a puterii către fiul său cel mic este într-o fază foarte activă, au dezvăluit miercuri analiştii.

Kim Jong-Il a primit o delegaţie a Partidului Comunist Chinez cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la tratatul de prietenie dintre cele două ţări, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Oferind o listă cu persoanele prezente la recepţie, KCNA l-a citat în primul rând pe Kim Jong-Un, fiul cel mic al liderului nord-coreean, în vârstă de 28 de ani, care ar urma să îi succeadă tatălui său.

Citeşte şi:

România şi Coreea de Nord se înfrățesc în domeniile culturii şi învăţământului – VIDEO

"În cadrul acestei întâlniri cu o delegaţie chineză, Kim Jong-Il subliniază că fiul lui a început bine în demersul de a deveni eventualul succesor cu cooperarea şi susţinerea Chinei", a apreciat Yang Moo-Jin, profesor la Universitatea de studii nord-coreene din Seul.

"El a adresat un mesaj Chinei potrivit căruia cele două ţări îşi vor continua prietenia atunci când următoarea generaţie va veni la putere", a adăugat el.

Citeşte şi:

Coreea de Nord face un clasament al celor mai fericite ţări din lume. Vezi cine a intrat în top

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel