Data publicării:

Liderul instalat de ruși în Zaporojie spune că scopul Kremlinului e să ocupe Polonia, Finlanda și statele baltice: Oamenii noștri trăiesc acolo!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
„Guvernatorul” regiunii Zaporojie, desemnat de autoritățile de ocupație, a declarat că scopul Federației Ruse este să cucerească nu numai Ucraina, ci și țările baltice, Polonia și Finlanda, unde locuiesc „oamenii lor”.

„Guvernatorul” numit de Kremlin al regiunii Zaporojie, Evgheni Balițki, a susținut în mod deschis o invazie rusă a Finlandei, Poloniei și a statelor baltice, care va readuce Rusia la granițele Imperiului Rus dinainte de 1917. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat RIA „Novosti”, citat de Focus.ua.

„Când Imperiul Rus s-a clătinat după lovitura de stat bolșevică și a luat o altă cale de dezvoltare, și-a pierdut o mulțime de oameni. Nu vorbesc acum despre pământuri, deși, desigur, înțeleg că acestea includ Varșovia, Helsinki, Revel, Liepaja și întreaga regiune baltică. Acestea sunt toate pământurile noastre, iar oamenii noștri trăiesc acolo", a spus Balițki.

Acesta susține că „cetățenii Imperiului Rus, și acum ai Federației Ruse” au fost făcuți „o turmă de creaturi fără cuvinte, fricoase” care trebuie „redresată prin forța armelor rusești”.

„Ne vom întoarce oamenii, cetățenii noștri, ca să nu se transforme întreaga lume în Sodoma și Gomora care se întâmplă în prezent în Europa. Nu cred în nicio diplomație în acest caz”, a spus el.

Declarațiile acestuia, care în trecut a fost adjunct al poporului din „Partidul Regiunilor”, au răsunat pe fondul unui val tot mai mare de propagandă rusă privind restaurarea nu numai a URSS, ci și a Imperiului Rus.

Acest lucru vine în urma comentariilor generalului rus Andriy Mordvichev, care a afirmat că ocuparea Ucrainei este doar „o piatră de temelie” către o invazie mai largă a Europei.

„Războiul va continua o perioadă lungă. Nu are rost să discutăm despre date precise... Cât despre Europa de Est și ce trebuie făcut, cu siguranță va dura mai mult timp. Ucraina este doar începutul. Eu cred că susținătorii acest război nu se va opri”, a declarat Mordvichev într-un interviu pentru postul de televiziune de stat Rossiya-1.

Generalul-locotenent rus Andriy Mordvichev a fost implicat în capturarea orașului Mariupol și, de asemenea, a ordonat personal atacul asupra Azovstal. În luna februarie a acestui an, a fost numit în postul de comandant al Districtului Militar Central. În septembrie, prin decret al președintelui Federației Ruse, Mordvichev a fost promovat la gradul de general colonel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel