Data actualizării:
Data publicării:

Liderul clanului mafiot din Chiajna, trimis în judecată. A sechestrat și bătut un tânăr cu bâte și pumni

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Liderul clanului mafiot din Chiajna, Iordan Alexandru-Nicolae, a fost trimis în judecată.

În mai 2024, unul dintre liderii clanului Iordan din Chiajna a fost reținut, după ce a bătut și sechestrat un tânăr de 21 de ani.

Alexandru Iordan, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că a bătut un tânăr, în contextul unei dispute legate de un împrumut de peste 40.000 de euro.

Iordan ar fi fost asistat de un bărbat de 31 de ani, Petre Valentin Daniel, despre care se știe că a fost, de asemenea, arestat.

Ceilalți trei coinculpați sunt acuzați de infracțiunea de mărturie mincinoasă.

1. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86_44549900.jpg)

captură portal.just

Potrivit informațiilor din anchetă, tânărul bătut a fost ținut cu forța într-o clădire, dar a reușit în cele din urmă să evadeze. Intervenția poliției a fost promptă, iar echipele de investigație au reușit să localizeze și să rețină suspecții în scurt timp.

Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, declara în mai că: „Polițiștii serviciului de investigații criminale Ilfov au efectuat trei percheziții la trei adrese, în localitatea Chiajna”. După desfășurarea perchezițiilor, ambii bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru implicarea lor în incidentul violent.

Dosarul a fost înregistrat în data de 30.07.2024 pe rolul Judecătoriei Buftea cu obiectul: tâlhărie calificată (art. 234 NCP) art. 233 C.pen. - art. 234 alin. (1) lit. a C. pen.

Liderul clanului interlopilor din Chiajna a fost trimis în judecată

Potrivit încheierii de ședință de astăzi (încheiere finală măsuri preventive - faza de judecată):

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: În baza art. 348 C.proc.pen. raportat la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpații IORDAN ALEXANDRU-NICOLAE Și PETRE VALENTIN-DANIEL, prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți nr. 54/09.05.2024, în dosarul nr. 12607/94/2024 al Judecătoriei Buftea.

Menține măsură arestării preventive până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 30 de zile. În baza art. 242 alin. 1 C.proc.pen. respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpaților de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive.

În temeiul art. 275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia inculpaților şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 01.08.2024, ora 14:15. 

Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  994/2024  01.08.2024

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-862_46765000.jpg)

captură portal.just

***

Este important de menționat că Alexandru Iordan nu este la prima infracțiune de acest gen. În anul 2020, a fost acuzat că și-a ucis în bătaie iubita, fiind judecat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte de Tribunalul Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel