Liderul al-Qaeda jură să elibereze deținuții din Guantanamo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
al-zawahri dc
al-zawahri dc

Conducătorul grupării teroriste al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, spune că tratamentele la care sunt supuși deținuții închisorii Guantanamo arată adevărata față a SUA și jură să-i scape pe prizonieri de detenție.

”Greva foamei făcută de frații noștri din Guantanamo demască adevărata față a Americii”, spune Zawahri într-o înregistrare audio postată pe un site islamist, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată, scrie ynetnews.com.

”Jurăm în fața lui Dumnezeu să facem toate eforturile pentru a elibera toți prizonierii, printre care se numără și Omar Abdel Rahman, Aafia Siddiqui sau Khaled Sheikh Mohammed, și pe fiecare musulman torturat acolo”, a continuat liderul mișcării teroriste.

El nu a dat detalii despre ce intenționează să facă, dar, în trecut, teroriștii au răpit cetățeni ai țărilor din Vest pe care i-au folosit drept monedă de schimb pentru deținuții musulmani. Al-Qaeda a revendicat, de asemenea, mai multe raiduri asupra a două închisori iraqiene, de unde ar fi scăpat peste 500 de prizonieri. Talbanii au eliberat, marți, 250 de prizonieri ai unei închisori din Iraq.

Zawahri a blamat Washington-ul pentru folosirea dronelor, punctând că acesta este un semn al înfrângerii americanilor în campaniile din Afganistan, Pakistan și Yemen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel