Liderii USR, SCANDAL pe un "BLOCK". Zamfir, ATAC pentru Năsui: Hopa. Stați! Mai sunteți ăia din 2016?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Liderii USR, Claudiu Năsui și Florina Presadă, s-au certat din cauza cenzurii de pe un grup de Facebook al partidului. Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir au intervenit în ceartă, cu un atac la şeful filialei Bucureşti.

Senatorul USR Florina Presadă l-a acuzat de abuz pe Claudiu Năsui, şeful filialei Bucureşti, după ce echipa acestuia i-ar fi luat dreptul de a mai posta sau comenta pe un grup intern de comunicare. Anterior, Florina Presadă publicase pe grup un mesaj critic la adresa echipei de moderatori şi a actualei majorităţi din Biroul Municipal, pro-Barna.

Iată schimbul de replici dintre liderii USR și prezentatorii B1 TV

"De ce nu se mai discută liber pe grupurile usr-iste, domnule deputat?", l-a întrebat Răzvan Zamfir. 

"Se discută foarte liber, nu asta e problema. Aș spune că eu nu sunt genul care să-și vorbească de rău colegii în public. Mă uitam la tot scandalul ăsta și dacă cel mai rău lucru care se poate spune despre USR este că a început să-și modereze grupurile interne, cred că e un lucru foarte bun. Grupurile de Facebook nu sunt proprietatea nimănui, sunt ale Facebook și poate oricine să-și facă. De altfel, în USR sunt o mulțime de grupulețe moderate în diferite feluri, unele care permit limbaje mai colorate, atacuri la persoane, jigniri, minciuni câteodată", a răspuns Claudiu Năsui, în direct la B1 TV. 

Răzvan Zamfir: Aici a fost cazul? Doamna Presadă a înjurat pe cineva? Ce a făcut, asta vrem să știm că dânsa ne-a spus numai partea domniei sale. 

Claudiu Năsui: Știți care e chestia? Eu cresc că regulile trebuie să se aplice tuturor, chiar și senatorilor. Dacă vă spun, înseamnă că încep să vorbesc de rău colegi și nu vreau, 

Răzvan Zamfir: Păi nu, că vă citesc eu postarea. Să știți că aici postarea a devenit publică, adică nu-i cu înjurături. "Nu credeam că am să ajung să văd în USR practici de la PSD. Iniţial am vrut să vă spun că mă bucur foarte mult că în sfârşit ne reluăm activitatea în Biroul Municipal. Avem multe lucruri de discutat şi de stabilit. Alegerile locale bat la uşă, chiar dacă pandemia le-a amânat puţin. Dar acum văd că doi colegi, Bogdan Stroe şi Manuela Mureşan, şi-au luat mute pe acest grup. Nu înţeleg de ce". 

"Pentru ceilalți e important să știe dacă mai sunteți ăia din 2016". Ai lui Nicușor Dan sau ai lui Dan Barna?

"Aș vrea să-i spun colegului Claudiu că moderarea unui grup de Facebook nu trebuie să echivaleze cu cenzura și cu aceste blocări selective a unei echipe de moderatori. Eu nu am adus în discuție că avem un grup moderat. Avem două diferențe majore în ceea ce ne spune colegul Claudiu Năsui. Până la urmă, nu am reclamat decât sancțiunile aplicate selectiv, abuziv și nu înțeleg de ce postarea mea a fost considerată spam sau neregulamentară de către moderatori", a spus Florina Presadă.

Radu Buzăianu: "Pentru că ați avut o poziție critică, probabil de aici reducerea dumneavoastră la tăcere. Domnu' Năsui, e adevărat?".

Claudiu Năsui: Nu, este total fals! Adevărul e că se aduc niște insinuări, se fac niște atacuri la persoană. Se spun niște lucruri care poate nu sunt adevărate. Sunt lucruri mai importante decât genul acesta de lucruri mărunte. 

Răzvan Zamfir: Hopa. Domnule Năsui, nu e un lucru mărunt și vă explic de ce nu e un lucru mărunt din punctul nostru de vedere. Domnu' Năsui, vă votează lumea dacă nu aveți apucături pesediste, de asta spun că e important subiectul. Că dacă apare un senator USR și tot vorbește de practici pesediste în interiorul partidului, eu nu știu dacă USR mai e USR-ul lui Nicușor Dan din 2016 sau ce a făcut Dan Barna cu el de v-a adus acum să vă acuzați de pesedisme. Dacă pentru dvs. este interesant să câștigați alegerile, dar pentru ceilalți e important să știe dacă mai sunteți ăia din 2016. 

Claudiu Năsui: Dacă-mi permiteți. Am înțeles...

Răzvan Zamfir: Păi vă permit, dar lăsați-mă să-mi formulez raționamentul. Păi nu știu dacă ați înțeles. 

Claudiu Năsui: Pesedismul nu înseamnă să moderezi un grup ca să fie lumea civilizată pe el. 

Răzvan Zamfir: Stați! Era necivilizată postarea? Vreți să o citesc pe toată și să-mi spuneți ce e necivilizat? Doamna Presadă, sunteți acuzată că ați avut o postare necivilizată. Noi nu vrem să ajungă la putere niște oameni necivilizați. Domnule Năsui, dacă-i prindeți pe colegii dvs. că fură ce faceți, îi protejați?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel