Liderii ruși, nedumeriți dacă mobilizarea s-a încheiat sau nu. Peskov îi trimite să asculte încă o dată declarațiile lui Putin, în lipsa unui decret
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Liderii ruși, nedumeriți dacă mobilizarea s-a încheiat sau nu. Peskov îi trimite să asculte încă o dată declarațiile lui Putin, în lipsa unui decret / Foto: Pixabay, de Military_Material
Liderii ruși, nedumeriți dacă mobilizarea s-a încheiat sau nu. Peskov îi trimite să asculte încă o dată declarațiile lui Putin, în lipsa unui decret / Foto: Pixabay, de Military_Material
Liderii ruși sunt nedumeriți dacă mobilizarea s-a încheiat sau nu.  Nu există un decret în acest sens.

Liderii ruși par nedumeriți dacă mobilizarea lui Putin s-a încheiat sau nu, iar Kremlinul le recomandă celor care au nelămuriri să se concentreze asupra cuvintelor președintelui rus Vladimir Putin, care a anunțat finalizarea acesteia, dar nu a emis și un decret în acest sens, așa cum ar fi trebuit.

Vineri, în timpul unei conversații cu jurnaliştii, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a fost rugat să comenteze situația, jurnaliștii întrebându-l despre cerere adresată administrației președintelui de către deputatul Adunării regionale Pskov, Artur Gaiduk. El a trimis un apel șefului statului rus să emită un decret privind finalizarea mobilizării parțiale. În răspunsul pe care l-a primit deputatul, s-a scris că efectul decretului prezidențial asupra mobilizării parțiale continuă, astfel, jurnaliştii i-au cerut lui Peskov să clarifice situaţia.

Răspunsul lui Peskov

"Ne ghidăm după ce a spus președintele. În cadrul mobilizării parțiale, a fost furnizat numărul care era planificat a fi mobilizat. Și apoi a început apelul obișnuit pentru serviciul militar. Președintele a vorbit despre asta de mai multe ori și propunem să ne concentrăm asupra acestui lucru”, a spus Peskov.

Peskov fost întrebat ce înseamnă sintagma din răspunsul administrației prezidențiale către deputat, unde scrie că "efectul decretului continuă".

"Va trebui să clarific. Cred că cel mai probabil aceasta este o trăsătură legală. Nu sunt pregătit să vă dau un răspuns precis chiar acum. Voi clarifica și apoi voi clarifica situația", a spus Peskov.

Câți ruși au fost mobilizați 



Pe 21 septembrie, Putin a semnat un decret privind începerea mobilizării parțiale. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus că vor fi mobilizați și apoi trimiși pe frontul din Ucraina 300.000 de oameni. Pe 9 decembrie 2022, Putin a declarat că în prezent nu există factori pentru reluarea mobilizării parțiale.

Pe 4 noiembrie, Putin a anunțat că 318.000 de oameni, inclusiv voluntari, au fost mobilizați pentru a participa la "operațiunea specială" din Ucraina. Pe 7 decembrie, el a spus că doar 150 de mii de mobilizați se află în zona operațiunii militare speciale, dintre care 77 de mii sunt trimiși direct în unități de luptă, iar restul îndeplinesc funcții de apărare teritorială sau urmează o pregătire suplimentară. Potrivit lui Putin, "operațiunea militară specială"  din Ucraina ar putea fi un proces de durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel