Liderii PNL s-au reunit în ședință. Silaghi, preferatul majorității
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Conducerea PNL s-a reunit, marți, în sala de ședințe a Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, pe agenda discuțiilor aflându-se și alegerea unei propuneri de ministru al Transporturilor. Marea majoritate a liderilor, cu două excepții, îl susține pe deputatul Ovidiu Silaghi.

Președintele partidului, Crin Antonescu, efectuează un turneu în Statele Unite ale Americii și va lipsi de la ședința Biroului Permanent Național. Întrunirea va fi prezidată de al doilea om în partid, prim-vicepreședintele cu atribuții executive, Klaus Iohannis.

Cei mai mulți dintre delegații PNL s-au decis deja să-l voteze pentru Ovidiu Silaghi. Deținător al portofoliului de la Transporturi până la finele lui 2012, Silaghi a părăsit funcția, după ce Agenția Națională de Integritate a pretins că acesta nu poate justifica aproximativ 200.000 de lei din averea sa. În primăvara acestui an, liberalul a câștigat procesul cu Agenția, o victorie împotriva unei instituții considerată a fi apropiată președintelui Băsescu și fostei guvernări PDL. Acest lucru reprezintă unul dintre avantajele notabile ale lui Silaghi în fața unor posibile alte propuneri.

Presa a vehiculat, la scurt timp înaintea sentinței în dosarul ”Transformatorul”, și numele fostului secretar de stat de la Transporturi, liberalul Mugur Cozmanciuc, despre care se spune că ar fi unul dintre oamenii de casă ai fostului ministru, Relu Fenechiu.

Președintele liberal Crin Antonescu a confirmat săptămâna trecută că Ovidiu Silaghi este unul dintre favoriții partidului, iar premierul Victor Ponta a spus, întrebat de jurnaliști, că îl cunoaște pe Silaghi, cu care a colaborat foarte bine în primul cabinet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel