Liderii PNL, disperați de deciziile lui Ludovic Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei românilor din SUA, a postat pe contul său de Facebook, faptul că este sunat de  prieteni de la vârful PNL-ului, nemulţumiţi din cauza lui Ludovic Orban.

"Am prieteni foarte buni in PNL, inclusiv la varful partidului, care imi scriu in privat ca sunt disperati de deciziile luate de Orban. Unii din PNL s-au dat loviti ieri, de aceea nu s-au dus la marele miting liberal din Piata Victoriei. Aceeasi nemultumire fata de Orban este si printre liberalii din tara, mai ales in randul primarilor", scrie preotul Chris Terhes.

"Nu ma mir ca cei din interiorul PNL sunt enervati pe Orban.

Pai uitati ce a facut si ieri: dupa ce spune ca face motiune de cenzura impotriva guvernului, Orban a spus ca nu are o problema sa guverneze cu PSD (evident, cu el in postura de premier).

Pai ce sa inteleaga omul de rand, decat ca Orban vrea sa-i dea pe astia jos ca sa se puna el sef, ca apoi sa guverneze cu cei pe care i-a dat jos.

Daca PNL ar fi inteligent ar veni cu 10 teme cu care sa faca marcaj la PSD continuu. Singurul discurs insa al PNL e pro servicii si catuse. In doua cicluri electorale PNL a vazut pe propria piele ca nu castiga voturi cu acest mesaj, ba chiar pierde la greu.

Nu e bine pentru democratia romaneasca nici ca serviciile si procurorii sa se implice in jocul politic, dar nici ca opozitia sa fie slaba.

Puterea si opozitia ar trebui sa se bata in programe in folosul romanilor, lucru care nu se mai intampla de foarte mult timp".

Chris Terhes: Cu câți oameni a scos Orban în Piața Victorie nu sapă un șanț, nu să demoleze Guvernul

De asemenea, Chris Terhes preciza, după eșecul mitingului de marți seara la care liderul PNL făcea apel că: "Orban a compromis PNL-ul, iar marele miting din Piata Victoriei din aceasta seara a dovedit-o. Orban nu a reusit sa-i scoala la miting nici macar pe proprii sai parlamentari. Va dati seama ce va fi la alegeri. Cu cati oameni a scos Orban in Piata Victorie nu sapa un sant, nu sa demoleze Guvernul.

Extremisul USR si a lui Ciolos, a caror actiuni sunt sustinute si de PNL, a indepartat de PNL oamenii de centru si echilibrati. Electoratul PNL nu este cel cu #. Dupa cum vedeti, aceia nu au iesit la mitingul organizat de PNL.

La ultimele 2 alegeri PNL a pierdut foarte mult din acest electorat de centru, iar o parte s-a dus spre PSD.

De la locale la parlamentare PNL a pierdut peste 1,2 milioane de voturi. Doar cca 300.000, parca, s-au dus spre PSD de la locale la parlamentare. Restul nu au votat.

Care este greșeala lui Orban

Greseala PNL, sub Orban, este ca s-a dus spre un electorat care oricum nu-i voteaza, cel cu #, indepartandu-se astfel de electoratul care i-a votat.

Remarcati ca PNL nu mai vorbeste despre economie, administratie, autostrazi, taxe, scoli, spitale, ci o tot da inainte cu securismele si catusele. Astfel de pozitii sunt straine liberalilor.

In ritmul acesta, daca la europarlamentare PNL ia 15% e mult", a mai scrie preşedintele Coaliţiei românilor din SUA.

Vezi si: Adrian Ursu, despre efectul moțiunii de cenzură: Am aflat din surse sigure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel