Liderii PCM sfidează: "Reînhumarea hortystului va avea loc mâine"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nyiro-jozsef 1
nyiro-jozsef 1

Liderii PCM au declarat că reînhumarea poetului ungur Nyiro Jozsef va avea loc mâine, deşi prefectul de Harghita, Cristina Augusta Urzică, a atacat în contencios administrativ autorizaţia de reînmormântare.

Liderii PCM ignoră poziţia statului român exprimată prin intermediul MAE, care a dispus că procesul de reînhumare nu are acordul statului român.

Se pare că oficialii de la Budapeste se află deja în zona Odorheiu Secuiesc şi se pregătesc de ceremonia care va avea loc mâine.

Potrivit unei precizări transmise de Ambasada Ungariei la Bucureşti, evenimentul va avea loc, dar a fost modificat conform legislației din România.

“Organizatorii înţeleg faptul că partea română nu este de acord cu programul reînmormântării cum a fost programat, din cauza aceasta au modificat programul şi au renunţat la mai multe evenimente. Partea maghiară cere părţii române să respecte principiile de bază ale moralei creştine. Organizatorii speră că partea română acceptă că evenimentul este un act de pioşenie, în cursul căruia totul se va desfăşura conform legislaţiei româneşti. Organizatorii evenimentului nu vor utiliza evenimentul pentru scopuri politice împotriva României, numai vor ca, conform ultimei dorinţe a lui Nyírő József, el să se odihnească în pământul din care s-a născut”, se arată în precizarea transmisă de Ambasada Ungariei la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel