Liderii în care românii au cea mai mare încredere: Cîțu, Ciolacu, Ciucă
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 09 Martie 2022, 10:24
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
AUR scade în opțiunile de vot de la începerea războiului în Ucraina. La polul opus, se observă o creștere a încrederii românilor în liberalul Florin Cîțu și PNL.

Sondajul INSCOP, făcut în martie, la două săptămâni distanță de sondajul ARGUMENT, indică, în ceea ce privește intenția de vot a românilor, că PNL revine pe locul 2, în timp ce AUR are parte de o nouă lovitură. 

Remus Ștefureac, directorul INSCOP, a publicat, miercuri, date cu privire la intenția de vot pentru partide dintr-un sondaj INSCOP MONITOR, realizat între 2-7 martie, după invazia Rusiei asupra Ucrainei.

„PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie). Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR suferă un recul coborând la 18,9% (22,4% în februarie). USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie). PSD și USR își păstrează scorul electoral anterior invaziei rusesti din Ucraina. Creșterea ușoară a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care castiga puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE. (...) Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intentiei de vot sunt temporare, datorate contextului emotional sau ele se vor adânci. În mod cert, modul în care partidele aflate la putere vor gestiona imensele provocari de securitate, dar și socio-economice, vor influența puternic opțiunile electorale”, a scris, miercuri, Remus Ștefureac pe contul de Facebook.

Ultimul SONDAJ ARGUMENT a zguduit scena politică

Amintim că, potrivit sondajul ARGUMENT, realizat în perioada 18 - 25 februarie, de către institutul de sondare al DCMedia Group, românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Victor Ponta și Florin Cîțu.

Întrebați despre încrederea în personalități, iată ce au răspuns românii: 

Multă și foarte multă încredere: 

Marcel Ciolacu - 19,8%

Nicolae Ciucă - 19,8%

Victor Ponta - 19,3%

Florin Cîțu, 18,8%

Conform sondajului citat de mai sus, se observă în continuare creșterea PNL.

VEZI mai multe informații din sondaj AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?