Liderii din Parlamentul European, front comun împotriva agresiunii Rusiei. Marius Tudor: Cea mai mare sancțiune pentru ruși este...
Liderii din Parlamentul European au lansat un apel către Rusia.
Liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European au reiterat într-o declarație comună apelul lor pentru detensionare, încetarea agresiunii ruse și retragerea trupelor ruse de la granița ruso-ucraineană. Marius Tudor, consilier în PE, ne-a spus că în cadrul dezbaterii plenare au fost cerute și sancțiuni severe și țintite împotriva Rusiei în cazul intervenției militare.
"Putin trebuie să înceteze să-și mai arate mușchii la graniță"
"Cu ocazia dezbaterii plenare de miercuri, 16 februarie în Parlamentul European, privind relațiile Uniunii Europene cu Rusia și amenințarea rusă la granița ruso-ucraineană, liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European au reiterat într-o declarație comună apelul lor pentru detensionare, încetarea agresiunii ruse, retragerea trupelor ruse de la granița ruso-ucraineană și sancțiuni severe și țintite împotriva Rusiei în cazul intervenției militare.
Cea mai mare sancțiune pentru ruși este oprirea proiectului de gaze Nord Stream 2. În plus, eurodeputații au făcut front comun și vor da și undă verde noii asistențe macrofinanciare, în valoare de 1,2 miliarde de euro, acordate Ucrainei.
Eurodeputații susțin că Putin trebuie să înceteze să-și mai arate mușchii la graniță. Se cere detensionarea și încetarea agresiunii ruse împotriva vecinului său suveran. Sunt vizibile semne limitate de detensionare, acum partea rusă trebuie să demonstreze că sunt și reale.
Canalele diplomatice trebuie să rămână deschise pentru a preveni escaladarea militară și tensiunile să se transforme în conflicte militare. UE, SUA și ceilalți parteneri trebuie să lupte împotriva acestei amenințării cu sancțiuni dure și clar direcționate.", a declarat Marius Tudor pentru DC NEWS.
Sancțiuni DURE pentru Rusia
"Consecințele masive și împotriva băncilor și rudelor președintelui rus, înghețarea conturilor private în străinătate și interdicțiile de intrare nu ar trebui să fie tabu. Proiectul de gaze Nord Stream 2 îi oferă președintelui rus o pârghie geopolitică și ar trebui oprit. De asemenea, Parlamentul European a solicitat să se ia în considerare excluderea Rusiei din sistemul internațional de plăți SWIFT. În aceste momente este nevoie de linii roșii clare pentru relațiile UE-Rusia, bazate pe respectul pentru pace, democrație și drepturile omului.
Solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina, o țară care suferă de pe urma războiului din Est de aproape opt ani este mai mult decât vizibilă în aceste zile. Este importantă apărarea integrității și suveranității Ucrainei.
Parlamentul European consideră că UE, SUA, NATO trebuie să continue să răspundă cu o singură voce la gesturile amenințătoare ale președintelui rus la granița cu Ucraina. Încălcarea suveranității Ucrainei va avea un impact grav asupra Rusiei. Un nou început în negocierile privind dezarmarea nucleară și progresul în controlul armelor pot reduce riscurile armelor nucleare și confruntării militare convenționale.", a mai explicat Marius Tudor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News