Data publicării:

Lider PNL, somație către un ministru al Guvernului Tudose

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp

Deputatul liberal Florin Roman îi solicită ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, să prezinte public proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri şi să transparentizeze acest proces, în caz contrar, să-şi dea demisia din Guvern. 

Roman susţine, într-un comunicat de presă, că Lucian Romaşcanu a condiţionat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informaţiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de 'secret de serviciu'. 

Potrivit deputatului PNL, Lucian Romaşcanu, care este şi preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Centenar, a spus că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar şi AFCN au preselectat 321, dar nu a prezentat criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecţie, comisia parlamentară fiind exclusă din acest proces. 

Scopuri ascunse

În opinia lui Roman, "ministrul Romaşcanu a pus la ”secret de serviciu proiectele” pentru Centenar cu scopul probabil de a sifona bani publici". 

"Atitudinea domnului Romaşcanu îmi confirmă faptul că domnia ţine cu dinţii şi de scaunul de ministru şi de cel de şef al Comisiei, deşi este în situaţie de incompatibilitate, nu pentru organizarea judicioasă a Centenarului, ci probabil pentru sifonarea de bani publici prin proiecte date cu dedicaţie, prin încredinţare directă. Îl somăm pe domnul Romaşcanu să prezinte public proiectele depuse pentru Centenar şi să transparentizeze acest proces ori, în caz contrar, să-şi dea demisia din Guvern", a afirmat Florin Roman, vicepreşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, conform sursei citate. 

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului va avea prima şedinţă solemnă în data de 25 iulie la Alba Iulia. 

Comisia comună pentru Centenar a Parlamentului a fost înfiinţată la sfârşitul sesiunii parlamentare şi este compusă din 15 senatori şi deputaţi. Obiectivele acestei comisii sunt de a asigura dimensiunea parlamentară a organizării evenimentelor prilejuite de celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului, de a asigura controlul parlamentar asupra activităţilor Departamentului Centenar din subordinea prim-ministrului şi a celor derulate de Guvernul României prin structurile sale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel