'Star Wars', licitații. Un afiş original, preț uriaș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
The Empire Strikes Back, Star Wars. foto: facebook
The Empire Strikes Back, Star Wars. foto: facebook
Un afiş original al unui film din saga 'Star Wars' a fost vândut la licitaţie cu peste 25.000 de dolari.

Un afiş original din 1980 al filmului 'The Empire Strikes Back' din saga 'Star Wars' a fost vândut la licitaţie în Dallas (Texas, SUA) cu 26.400 de dolari, potrivit mass-media locale citate miercuri de EFE. Casa de licitaţii Heritage Auctions stabilise un preţ de pornire pentru acest afiş de între 5.000 şi 10.000 de dolari, însă datorită 'unicităţii' sale preţul a fost dublat de cel mai bun ofertant, al cărui nume nu a fost dezvăluit, în cadrul licitaţiei desfăşurate weekendul trecut.

Directorul Heritage Auctions, Grey Smith, a explicat într-un comunicat că afişul păstrează ideea originală a desenatorului său, Roger Kastel, care s-a inspirat din afişul clasicului film 'Gone with the wind' (Pe aripile vântului, 1939), recreând scena romantică dintre Clark Gable şi Vivien Leigh.

Particularitatea afişului

În posterul licitat, Han Solo şi Prinţesa Leia, interpretaţi de Harrison Ford şi Carrie Fisher, reprezentaţi în culori vii oranj, apar îmbrăţişaţi şi pe punctul de a se săruta, înconjuraţi de alte personaje ca Darth Vader, Boba Fett sau Lando Calrissian. Particularitatea afişului este dată de faptul că la editarea finală, utilizată de George Lucas pentru lansarea internaţională a filmului, au fost înlocuite nuanţele vii cu altele mai reci, de albastru indigo, iar personajele de pe fundal au fost şterse.

'The Empire Strikes Back' este cel de-al doilea lungmetraj din universul Star Wars, a cărui premieră a avut loc pe 21 mai 1980 şi care a avut încasări de 18 milioane de dolari.

Vezi și: Jachetă Han Solo, licitaţie. Sumă de pornire uriașă!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel