Liberty Marathon 2021. Marilen Pirtea: Nu este un maraton al competiţiei. Câştigători vor fi toţi
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 12 iun 2021, 10:31
WhatsApp
Marilen Pirtea
Marilen Pirtea
Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, a vorbit despre ediţia din acest an a evenimentului "Liberty Marathon".

Gimnasta Andreea Răducan şi Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, au vorbit, la DC News, despre ediţia 2021 a Liberty Marathon. Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 26 septembrie 2021 evenimentul UVT Liberty Marathon, singurul maraton organizat de o universitate din România. Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România – Timișoara, sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție, cu menirea de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

"Acesta nu este un maraton al competiţiei. Este un maraton nu al performanţei, ci este un maraton al colaborării, al cooperării, al unei iniţiative solidare a tuturor, pentru că toţi vor fi câştigători. Dincolo de să spunem timpii record pe care-i vor obţine cei care vor fi în frunte.

Câştigători vor fi toţi, câştigătoare va fi societatea, câştigători vor fi cei care vor lua modelul unui astfel de eveniment, pentru că aici discutăm de mult mai multe însuşiri, nu neapărat fizice cât psihologice, de viaţă, mesaje transmise spre societate, spre generaţiile de copii şi spre o viaţă activă care le foloseşte, în final, tuturor", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Marilen Pirtea.

Conceptul "Universitatea fără ziduri"

"Liberty Marathon este un concept parte a acestui concept al nostru, ‚Universitatea fără ziduri’ şi cred că va fi foarte multă lume, evident în condiţiile permise de legislaţie. Anul trecut nu am întrerupt şirul maratonului, făcându-l online, fiecare alergător a primit kitul maratonului, făcând dovada că a alergat – s-a înregistrat, s-a filmat, oriunde în Timişoara sau în ţară, asigurând continuitatea acestui eveniment. Acum va fi la fel, în sensul că vom avea activitate fizică, organizat, dar şi individual, dacă fiecare va face proba participării la maraton, va primi kitul alergătorului. Acest kit are, printre multe alte elemente de identificare, de la tricoul specific maratonului, o medalie care va avea semnătura Andreei Răducan", a mai declarat rectorul UVT.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?