Liberty Marathon. Marilen Pirtea: 2021, anul DESCĂTUŞĂRII, al ieşirii dintre pereţi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, a vorbit despre anul 2021 ca fiind "anul descătuşării", al revenirii la normalitate şi la interacţiunea normală dintre oameni. 

Gimnasta Andreea Răducan şi Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, au vobit, la DC News, despre ediţia 2021 a Liberty Marathon. Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 26 septembrie 2021 evenimentul UVT Liberty Marathon, singurul maraton organizat de o universitate din România. Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România – Timișoara, sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție, cu menirea de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

"Sperăm că participarea va fi foarte mare anul acesta, datorită descătuşării şi ieşirii dintre pereţi. În special în acest an, UVT are un concept de a ieşi în stadă, universitatea fără ziduri, universitatea oraşului, a cetăţii, universitatea care desfăşoară evenimentele absolvenţilor – că este cursul festiv, că sunt lucrări de licenţă ale Facultăţii de Litere, de Arte, Teatru, Muzică, prin spectacole în pieţe. O bucurie a străzii, o bucurie a tinereţii. Tinerii, studenţii, să fie peste tot în Timişoara. Spectacolul bucuriei, al revenirii la interacţiune, la dinamism, la efervescenţă.

Liberty Marathon este un concept parte a acestui concept al nostru, ‚Universitatea fără ziduri’ şi cred că va fi foarte multă lume, evident în condiţiile permise de legislaţie. Anul trecut nu am întrerupt şirul maratonului, făcându-l online, fiecare alergător a primit kitul maratonului, făcând dovada că a alergat – s-a înregistrat, s-a filmat, oriunde în Timişoara sau în ţară, asigurând continuitatea acestui eveniment.

Acum va fi la fel, în sensul că vom avea activitate fizică, organizat, dar şi individual, dacă fiecare va face proba participării la maraton, va primi kitul alergătorului. Acest kit are, printre multe alte elemente de indentificare, de la tricoul specific maratonului, o medalie care va avea semnătura Andreei Răducan. Deci oricine participă va avea această medalie. Dorinţa fiecăruia de a avea un autograf al Andreei Răducan poate să se materializeze prin această participare la maraton. O amintire atât pe retină şi memorie, dar şi faptică prin semnătura medaliei pe care o va putea păstra în biblioteca sau galeria personală fiecare participant", a declarat, la DC News, Marilen Pirtea.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel