Liberalul Adrian Cozma, mesaj ferm pentru Emanuel Ungureanu (USR): Austria nu ne reproşează nimic de cei care conduc diplomaţia. Ci un lucru care nu există! Nu veniţi cu fumigene
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video Sinteza Zilei
Captură video Sinteza Zilei
Deputatul PNL Adrian Cozma le atrage atenţia politicienilor din România să nu transforme eşecul aderării la Schengen într-o luptă politică internă, ci să se străduiască pentru a repara "nedreptatea făcută României de Austria". 

Schimbul de replici dintre cei doi vine ca urmare a interpelării avute de europarlamentarul Vlad Gheorghe de la USR în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, când a întrebat dacă la nivelul Parlamentului European se consideră că ministrul de Externe Bogdan Aurescu ar trebui să mai rămână în funcţie. Ceilalţi europarlamentari români au intervenit şi i-au cerut lui Vlad Gheorghe să nu transforme dezbaterea într-o luptă politică internă. 

Adrian Cozma, vicepreşedintele PNL, a punctat şi el acest lucru la Sinteza Zilei, prezentată de Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN. 

"Domnule Ungureanu, vă înţeleg că USR este într-o criză politică majoră şi o criză de lideri şi încercaţi să punctaţi din orice poziţie. Nu e rău acest lucru, însă vă reamintesc faptul că, niciun moment nu ni s-a reproşat că cine, ce limbă ştie. Eu cred că cancelarul Austriei este supărat că nu ştim limba rusă. Limba rusă trebuia s-o ştim ca să fim acceptaţi în Schengen. Pe de altă parte, în diplomaţie este foarte important să ai patriotism şi să ai caracter. Acuzele enumerate aici de dvs nu au nicio legătură cu ceea ce discutăm şi cu situaţia în care se află azi România şi umilinţa pe care a făcut-o Austria faţă de România. 

România, aşa cum este ea, a reuşit să scape de MCV, tot prin eforturile depuse de acest guvern. Ceea ce s-a întâmplat azi este un mod în care trebuie să se comporte România în viitor (n.r. dezbaterea de marţi din Parlamentul European pe refuzul Austriei la intrarea României în Schengen). Presă, europarlamentari, politicieni, indiferent de partide, societate civilă, toţi am spus la unison că România merită mai mult respect. Inclusiv cei care au pensia de 300 de lei au spus că nu mai vor să dea bani austriecilor, nu mai vor să susţină mizeria aceasta. Asta m-aş fi bucurat să spună şi USR-ul în plenul de la Strasbourg. Nu să vă legaţi de ministrul de Externe. Noi tot între noi punem să ne batem, într-un moment de demnitate naţională. 

Apreciaţi lucrurile care s-au făcut", a punctat deputatul PNL Adrian Cozma, vicepreşedintele partidului. 

"Trebuie să dispară toţi cei care conduc diplomaţia aceasta care ţine de spaţiul Schengen foarte prost", a spus Emanuel Ungureanu. 

"Nu foarte prost, că nu asta ni se reproşează. Dle Ungureanu, aveţi televizor acasă, sunteţi informat? Dumneavoastră nu vedeţi ce ne reproşează Austria? Ne reproşează un lucru care nu există, că au trecut imigranţi prin România. Total fals! Vine Frontex şi spune că nu este adevărat. Noi doi trebuie să luptăm împreună împotriva nedreptăţii care ni s-a făcut. Nu veniţi cu fumigene şi cu astfel de aberaţii. Nu despre oameni mai competenţi e vorba, nu asta ni se reproşează. Ci un lucru care nu are legătură cu realitatea", a concluzionat Adrian Cozma.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel