Liberalii au rămas fără concurență: Tușa și Moisescu au intrat în PNȚCD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
moisescu tusa
moisescu tusa

Foștii liberali Diana Tușa și Vlad Moisescu, care după excluderea lor din PNL au pus bazele Inițiativei România Liberală, s-au înscris în Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), a anunțat Aurelian Pavelescu.

Pe lângă cei doi foști liberali, în PNȚCD au mai intrat, printre alții, și Gheorghe Iancu (Avocat al poporului 2011 - 2012 si prof. univ. de drept constituțional), Maria Stavrositu, Viorel Tarziu (economist), Andrei Ignat (consilier județean Neamț), Liviu Mazilu (consilier județean Mehedinți), Cătălin Buciumeanu (dr. în filosofie, fost consilier prezidențial pe probleme de culte, neafiliat).

”Este o renaștere a PNȚCD. După o trecere prin deșert, acest partid va renaște. PNȚCD nu și-a abandonat niciodată valorile și principiile afirmate încă de la inființare și respectate de înaintașii noștri”, a declarat Aurelian Pavelescu.

PNȚCD face parte din alianța D.A, construită în parteneriat cu Forța Civică, partidul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

”Vine ca o mutare firească, nu mi-a luat mult să mă decid. Era normal. PNȚCD este singurul partid care nu și-a trădat principiile și valorile. Acesta este și obiectivul IRL, de a renaște încrederea oamenilor în politica românească și de a arăta că se poate face politică pentru oameni”, a spus și deputatul Diana Tușa.

Pavelescu a refuzat categoric propunerea lansată de președintele PDL; Vasile Blaga, care a invitat toate partidele de dreapta să fuzioneze sub însemnele PDL. ”Fuziune sau absorbție nu luăm sub nicio formă în calcul. Obiectivul PNȚ este de a renaște, de a-și construi propriul drum. Dacă vor dori alianță sau alte forme de asociere, putem discuta, dar cu fuziunea nu suntem de acord”, a spus Pavelescu.

Într-un interviu televizat recent, președintele Traian Băsescu spunea că nu este exclusă adunarea tuturor partidelor de dreapta în jurul PDL; și chiar recomanda asta, scoțând din ecuație PNȚCD, pentru că este un partid istoric ce nu poate fi absorbit de o altă forță politică.

PNȚCD a fost creat de dizidentul politic Corneliu Coposu în 1990 ca succesor al Partidului Național Țărănesc din perioada interbellică. În prezent este condus de avocatul Aurelian Papahagi, dar legitimitatea sa e contestată de o fracțiune condusă de Vasile Lupu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel