LIBER la VACANȚĂ în GRECIA. Ridică restricțiile COVID pentru sezonul turistic de vară!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Grecia a anunțat că restricțiile privind pandemia vor fi ridicate pe perioada sezonului turistic de vară. 

Infectările cu coronavirus în Grecia s-au atenuat în ultimele săptămâni, autoritățile înregistrând marți 15.000 de noi cazuri și 64 de decese. Dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt complet vaccinați. 

Sezonul turistic estival începe în Grecia de obicei după Paștele ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii prevăd venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile, scrie Mediafax. 

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricțiile s-a bazat "pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților".

De la 1 mai până la 31 august, publicul nu va mai fi nevoit să prezinte certificate de vaccinare sau de îmbolnăvire cu coronavirus pentru a intra în spații închise sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autoritățile iau în considerare, de asemenea, ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în țară.

În plus, purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște fără a mai fi nevoie să prezinte în mod regulat teste negative.

Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie și Germania. Industria reprezintă aproximativ o cincime din economie și angajează unul din cinci oameni.

Cum şi-au făcut grecii primul steag, acum 200 de ani. Simbol al credinţei şi curajului

Primul steag al Greciei a fost realizat pe insula Skiathos, la Mănăstirea Evangelistria, în 1807. Acesta avea o cruce albă pe un fundal albastru deschis şi a fost arborat odată cu sosirea pe insulă a Armatoloilor din Olimp, cu 70 de nave, ca urmare a tratatului de la Tisit dintre Rusia şi Turcia. 

Aceştia au dat jos steagul Rusiei de la acea vreme şi au înălţat steagul Greciei. Mulţi dintre cei care au luptat în Revoluţia din 1821, 14 ani mai târziu, au avut un rol crucial în crearea primului steag al Greciei. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel