Lia Olguța Vasilescu, după acuzațiile aduse PSD: Mint cum respiră! Hai să vedem datele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
„Evoluția din ultimii ani arată, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu.

„Mă uit la emisiuni tv și văd câte unii "deștepți" ai nației care spun că a crescut numărul românilor aflați în stare de deprivare materială, adică sărăcie, fiindcă PSD ar avea interesul să fie cât mai mulți români dependenți de o guvernare de stânga. Mint cum respiră!

Hai să vedem datele EUROSTAT, nu cele prezentate de guvern.

Pentru cei care nu știu, EUROSTAT e institutul european de statistică.

Comparativ cu 2016, averea românilor a crescut cu 25%. Peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială. Astfel, dacă în 2016 aproape 24% dintre români, mai exact 4,7 milioane, trăiau în stare de deprivare materială severă, astăzi procentul s-a redus la 15%.

Raportate la 2010, când țara era condusă de Guvernul Boc-PDL, devenit, astăzi, PNL, cifrele sunt și mai grăitoare: 6,1 milioane de români trăiau, în 2010, în stare de deprivare materială severă, față de 3 milioane astăzi.

Evident că mai sunt multe lucruri de făcut, în continuare sunt mulți români cu venituri mici. Evoluția din ultimii ani arată însă, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate.

În niciun caz renunțarea la salariul minim, așa cum susține PNL și/sau USR, nu poate fi calea de urmat pentru reducerea sărăciei”, a scris, luni seară, Lia Olguța Vasilescu pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel