Lewis Hamilton va produce un film despre Formula 1
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Formula 1 și Apple Original Films au anunțat marți că filmul despre cursele de Formula 1, în care Brad Pitt joacă rolul principal, va fi lansat la nivel mondial pe 25 iunie anul viitor. Debutul nord-american va avea loc două zile mai târziu.

Filmul este realizat cu sprijinul echipelor și piloților de Formula 1 și este regizat de Joseph Kosinski, cunoscut pentru succesul său cu "Top Gun: Maverick", care a avut încasări de 1,49 miliarde de dolari la nivel mondial. Celebrul producător Jerry Bruckheimer se ocupă de producție.

Distribuția filmului va fi asigurată de Warner Bros. Pictures în cinematografe și IMAX.

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, este coproducător al filmului. Filmările au început anul trecut și vor continua în anumite weekenduri de Grand Prix din acest sezon. Echipa de producție a avut un garaj și un stand la boxe, operând ca o a 11-a echipă fictivă denumită "APX GP".

Brad Pitt, în vârstă de 60 de ani, interpretează rolul unui fost pilot care revine în Formula 1, iar Damson Idris joacă rolul coechipierului său debutant, la APX. Printre ceilalți membri ai distribuției se numără Javier Bardem, câștigător al premiului Oscar, și Kerry Condon, nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.

Producția filmului se va încheia la Marele Premiu Abu Dhabi, care va avea loc la finalul sezonului, în decembrie.

Producătorii speră ca filmul să consolideze atractivitatea serialului-documentar Netflix "Drive to Survive", care a crescut popularitatea Formulei 1 în întreaga lume, în special pe piața cheie din Statele Unite.

"Am văzut deja munca și impactul extraordinar al producției Netflix și cred că acest lucru îl va duce la noi culmi dincolo de asta", a declarat anul trecut Hamilton, pilotul echipei Mercedes, care se va alătura echipei Ferrari la sfârșitul sezonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel