Lewandowski, ''mândru'' dar şi conştient de ''provocarea enormă'' care îl aşteaptă la FC Barcelona
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Atacantul polonez Robert Lewandowski s-a declarat "mândru" dar şi conştient de "provocarea enormă" care îl aşteaptă la FC Barcelona, el fiind prezentat vineri oficial pe Camp Nou, cu o săptămână înainte de începerea La Liga, ediţia 2022-2023, scrie AFP.

Internaţionalul polonez a fost transferat pentru o perioadă de cinci ani, pe 19 iulie, de la Bayern Munchen, pentru suma de 50 de milioane de euro.

"Sunt foarte mândru că sunt aici (...) Este o provocare uriaşă pentru mine, nu doar ca atacant, dar de asemenea pentru a insufla şi coechipierilor dorinţa de a da tot ce au mai bun pe teren", a spus Lewandowski (33 ani). "Ştiu că nu a fost uşor pentru club în ultima vreme (...) dar ştiu că această echipă poate mult mai mult, are un potenţial enorm", a adăugat el.

Joan Laporta, preşedintele grupării blaugrana, a fost prezent alături de polonez şi a spus că aşteaptă multe de la fostul marcator al lui Bayern, autor a 344 de goluri în 375 de meciuri în cei 8 ani petrecuţi în Bundesliga.

"Este o zi istorică (...) Aducerea lui Robert nu a fost deloc uşoară", a punctat Laporta.

FC Barcelona va debuta în noua ediţie din La Liga pe data de 13 august, acasă, contra celor de la Rayo Vallecano.

FC Barcelona "este singurul club din lume care nu are bani, dar poate cumpăra orice jucător"

FC Barcelona "este singurul club din lume care nu are bani dar poate cumpăra orice jucător", a declarat antrenorul lui Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, după ce gruparea spaniolă, ce are mari datorii, l-a transferat de la bavarezi pe fotbalistul Robert Lewandowski, scrie AFP.

"Au cumpărat mulţi jucători, eu nu ştiu cum: este singurul club din lume care nu are bani dar poate cumpăra orice jucător, pentru mine asta e o nebunie", şi-a exprimat Nagelsmann uimirea într-o conferinţă de presă la Washington, unde Bayern este în turneu.

"Ei găsesc soluţii. Eu nu ştiu cum, însă da, au o echipă mai bună decât în sezonul trecut", a adăugat antrenorul de 34 de ani.

După un conflict de mai multe săptămâni între Lewandowski şi şefii lui Bayern, campioana Germaniei a acceptat în cele din urmă să-l vândă pe atacantul polonez Barcei pentru 45 de milioane de euro, plus 5 milioane de euro bonusuri. Lewandowski mai avea un an de contract cu Bayern, pentru care marca mai mult de 50 de goluri pe sezon.

"A fost o afacere bună pentru Bayern. E greu, a dat multe goluri şi a fost una din marile vedete ale lui Bayern, însă ar fi plecat oricum, dacă nu în acest sezon, în cel următor, aşa că am fi avut provocarea un an mai târziu, iar de aceea acordul nu e atât de rău pentru Bayern", a spus Nagelsmann.

Înainte de "Lewi", Barca a fost foarte activ în actualul mercato, întărindu-se cu extrema braziliană Raphinha, pentru care a plătit 60 de milioane de euro, cu fundaşul danez Andreas Christensen şi mijlocaşul ivorian Franck Kessie, liberi de contract. De asemenea, clubul i-a prelungit înţelegerea extremei franceze Ousmane Dembele, care va avea un salariu mai mic, potrivit presei spaniole.

Nu este prima dată când oficialii clubului din Munchen, care se mândresc cu menţinerea unor finanţe sănătoase în ciuda impactului pandemiei de Covid, au criticat clubul catalan.

La sfârşitul lunii iunie, când Barca era deja interesată de Lewandowski, fostul preşedinte Uli Hoeness a fost sarcastic: "Se pare că sunt artişti ai finanţelor, care, în ciuda datoriilor grele, că găsesc mereu o bancă care să le dea bani pentru a face astfel de oferte".

În martie 2021, clubul catalan era "într-o situaţie de faliment contabil", cu o datorie abisală, probleme de cash-flow şi o masă salarială uriaşă, potrivit fostului director general al Barcei, Ferran Reverter.

De atunci, Barca a luat măsuri care i-au permis să fie unul dintre protagoniştii perioadei de transferuri din această vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel