Lewandowski, gol pentru Barcelona la numai 44 de secunde de la debutul partidei. Dublă a polonezului în victoria contra formaţiei Real Sociedad
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Starul polonez Robert Lewandowski a reuşit o dublă pentru FC Barcelona în partida câştigată în deplasare, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Real Sociedad, duminică, în etapa a doua a campionatului de fotbal al Spaniei.

În ziua în care a împlinit 34 de ani, Lewandowski a deschis scorul după doar 44 de secunde de la debutul meciului disputat la San Sebastian (Ţara Bascilor), înscriind astfel primul său gol oficial în tricoul grupării "blaugrana".

Gazdele au egalat după doar cinci minute, prin Alexander Isak (6), însă Barca a făcut diferenţa în repriza secundă, pe parcursul căreia a mai punctat de trei ori, prin Ousmane Dembele (66), Lewandowski (68) şi Ansu Fati (79).

Robert Lewandowski a sosit în această vară la FC Barcelona de la formaţia germană Bayern Munchen, în schimbul sumei de 45 de milioane de euro, plus bonusuri de 5 milioane de euro.

În urma acestui succes, FC Barcelona a urcat pe poziţia a cincea în clasament, cu 4 puncte, primele locuri fiind ocupate de Villarreal, Real Madrid, Betis Sevilla şi Osasuna Pamplona, toate cu câte 6 puncte, notează Agerpres.

Rezultate:
Vineri
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 0-2
Au marcat: Palazon (40), Ciss (59).

Sevilla FC - Valladolid 1-1
Au marcat: Rekik (86), respectiv Anuar (80).

Sâmbătă
Osasuna Pamplona - Cadiz 2-0
Au marcat: Avila (37 - penalty), Kike (79 - penalty).

Mallorca - Betis SSevilla 1-2
Au marcat: Muriqi (56), respectiv Iglesias (9 - penalty, 73 - penalty).

Celta Vigo - Real Madrid 1-4
Au marcat: Aspas (23 - penalty), respectiv Benzema (14 - penalty), Modric (42), Vinicius Junior (56), Valverde (66).

Duminică
Athletic Bilbao - Valencia CF 1-0
A marcat: Berenguer (43).

Atletico Madrid - Villarreal 0-2
Au marcat: Pino (73), Gerard Moreno (90+7).

Real Sociedad - FC Barcelona 1-4
Au marcat: Isak (6), respectiv, Lewandowski (1, 68), Dembele (66), Fati (79).

Luni se dispută meciurile Elche - Almeira şi Girona - Getafe.

Lewandowski, jefuit în timp ce semna autografe, înaintea antrenamentului Barcelonei

Poliţia spaniolă a reţinut un bărbat acuzat că i-a furat ceasul de la mână atacantului polonez Robert Lewandowski, înaintea antrenamentului de joi după-amiază al echipei de fotbal FC Barcelona, informează EFE.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 16:30, în momentul în care Lewandowski a coborât geamul maşinii sale pentru a acorda autografe, în apropierea Centrului sportiv Joan Gamper din Sant Joan Despi.

Bărbatul s-a apropiat de automobilul golgheterului polonez şi i-a smuls ceasul de la mână, iar apoi a fugit, ascunzându-se în zona din apropiere, unde a şi fost găsit de poliţişti.

Hoţul a fost reţinut şi acuzat de furt cu violenţă, iar ceasul atacantului Barcelonei a fost recuperat.

Lewandowski, mândru dar şi conştient de provocarea enormă care îl aşteaptă la FC Barcelona

Atacantul polonez Robert Lewandowski s-a declarat "mândru" dar şi conştient de "provocarea enormă" care îl aşteaptă la FC Barcelona, el fiind prezentat vineri oficial pe Camp Nou, cu o săptămână înainte de începerea La Liga, ediţia 2022-2023, scrie AFP.

Internaţionalul polonez a fost transferat pentru o perioadă de cinci ani, pe 19 iulie, de la Bayern Munchen, pentru suma de 50 de milioane de euro.

"Sunt foarte mândru că sunt aici (...) Este o provocare uriaşă pentru mine, nu doar ca atacant, dar de asemenea pentru a insufla şi coechipierilor dorinţa de a da tot ce au mai bun pe teren", a spus Lewandowski (33 ani). "Ştiu că nu a fost uşor pentru club în ultima vreme (...) dar ştiu că această echipă poate mult mai mult, are un potenţial enorm", a adăugat el.

Joan Laporta, preşedintele grupării blaugrana, a fost prezent alături de polonez şi a spus că aşteaptă multe de la fostul marcator al lui Bayern, autor a 344 de goluri în 375 de meciuri în cei 8 ani petrecuţi în Bundesliga.

"Este o zi istorică (...) Aducerea lui Robert nu a fost deloc uşoară", a punctat Laporta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel