Data publicării:

Leviatan Design și Graitec România, ambasadorii țării noastre la Autodesk University 2023. Companiile românești au impresionat SUA

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cătălin Podaru, CEO și fondator al Leviatan Design și Ubitech Construcții, Maria Văsi, BIM Implementation Manager la Leviatan Design și Daniel Gheorghe, R&D Product Specialist la Graitec România, au fost invitați la DC News, DC Business și DC News TV.

În cadrul emisiunii au fost dezvăluite informații despre conferința internațională Autodesk University (AU) care a avut loc luna trecută în Statele Unite, dar și detalii despre evenimentul la care au luat parte peste 12.000 de profesioniști din industria AEC din întreaga lume. În cadrul evenimentului care s-a desfășurat în Las Vegas a fost organizat un târg expozițional cu aproape 200 de expozanți, care au prezentat trendurile momentului și tehnologii emergente. 

Invitații au împărtășit detalii despre participarea Leviatan Design la eveniment, precum și despre studiul de caz despre noile tehnologii utilizate de specialiștii Leviatan în proiectele de tip Design & Build, care a fost ales dintre peste 2700 de aplicații.

3. -imagine fara descriere- (leviatan-design-at-autodesk-university-2023_33243900.jpg)

Cei trei invitați au explicat care a fost feedback-ul pe care l-au primit de la celelalte companii. 

„În primul rând, ăsta este unul din motivele pentru care ne-am bucurat că am putut să mergem acolo, că am putut să interacționăm cu companii la nivel internațional și să avem și noi o referință despre nivelul de dezvoltare, nivelul de implementare.

Feedback-ul a fost mai ales prin interacțiuni directe și schimb de informații despre soluțiile aplicate, modul de aplicare. Ce ne-a bucurat este că nivelul de implementare pe care noi îl avem și nivelul de înțelegere sunt la același nivel cu al celor care au participat acolo. Am aflat lucruri noi, aplicații noi, care sunt trendurile, dar am avut o referință pozitivă că ce facem, facem bine și la un nivel similar cu actorii internaționali.

Pe de altă parte, ce am luat eu de acolo este că datorită acestui salt tehnologic pe care noi îl avem, inclusiv companiile din domeniul construcțiilor din România, adoptând soluțiile moderne nu mai au un decalaj. Cred că orice companie din România care investește timp și are intenția de a se dezvolta în direcția asta, poate să ajungă în 2-3 ani, la un nivel similar cu companiile care au prezentat acolo, ceea  ce cred că este un factor foarte important și ar trebui să ne dea un surplus de încredere și energie că putem să facem performanță în România și putem devenim competitivi chiar pe piețe internaționale.", a spus Cătălin Podaru. 

4. -imagine fara descriere- (catalin-podaru_63396500.jpg)

Cătălin Podaru

„Piața românească are totuși o deschidere asupra cum își poate optimiza munca. Vedem și noi faptul că toată lumea este interesată de cum își poate optimiza munca, cum putem să lucrăm mai eficient.”, a spus Daniel Gheorghe. 

Maria Văsi, BIM Implementation Manager la Leviatan Design, susține că utilizarea noilor tehnologii reprezintă o metodă foarte bună de a realiza proiecte sustenabile. 

„Au fost foarte impresionați că noi avem acest proces integrat. Avem partea de proiectare și partea de execuție și avem și un partener care dezvoltă software la care noi venim cu feedback și, încă din faza de dezvoltare a softului, ei ajustează diferitele lor aplicații după nevoia noastră, a celor din domeniul construcțiilor.

Cu oricine am discutat acolo, vorbeam de la același nivel, ne-am dat seama, ne-am încărcat pozitiv și ne-a întărit ideea că, într-adevăr, acesta este trendul. Trebuie să digitalizam, să utilizăm aceste tehnologii și trebuie să îi facem și pe ceilalți să-și dea seama că prin modul acesta proiectele vor fi realizate într-un mod mult mai sustenabil.", a spus Maria Văsi la DC News, DC Business și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel