Leuștean în ciorbă. De ce nu este bine să-l mai puneți dacă suferiți de aceste afecțiuni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Este cea mai frecventă greșeală a gospodinelor de a pune leuștean în ciorbe. Medicii trag un semnal de alarmă.

Nimeni nu se îndoiește de efectele uimitoare ale leușteanului asupra săntății, însă în cazul unei afecțiuni acesta este contraindicat.

Leușteanul este bogat în quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acțiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-cancerigene.

Frunzele de leuștean conțin uleiuri volatile aromatice, vitaminele A si C. De asemenea, cumarina (compus chimic cu gust amar) prezentă în frunzele de leuștean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoza, astm, favorizeaza reducerea tumorilor și a inflamațiilor și suprimă pofta de mâncare, potrivit bzi.ro.

De asemenea,  s-a observat un efect iritativ al leușteanului, administrat în cantități mari și pe perioade lungi de timp, în infecțiile renale. Leușteanul nu se folosește în perioada sarcinii și se folosește în cantități moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel