Data publicării:

Leul care a umblat liber pe străzile orașului Ladispoli ar fi fost eliberat cu bună știință

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Kimba ar fi ajuns pe străzile unui oraș italian după un act de sabotaj.

Kimba, leul în vârstă de opt ani al circului Rony Roller, care sâmbătă a declanșat teroare pe străzișe din Ladispoli, nu ar fi fugit de unul singur. Aceasta este convingerea lui Rony Vassallo, stăpânul său, care a găsit lacătul cuștii rupt. Pista sabotajului este în centrul anchetelor, în timp ce Kimba s-a întors să trăiască cu frații săi, Ivan și Zeus, conform Corriere Roma.

După șapte ore de anxietate și confuzie, animalul a devenit vedeta nu numai a orașului, ci a întregului internet. „Se simte bine, suntem fericiți că este sănătos și teafăr”, spune Vassallo. „Teama noastră era doar că i se putea întâmpla ceva, el este blând și este obișnuit cu oamenii”.

Familia Vassallo conduce de generații circuri în toată lumea. „Știm cum să-i tratăm, creștem împreună cu leii, le dăm lapte cu biberonul”, explică Rony, care răspunde și criticilor: „Aceasta este ignoranță, pot veni cu curaj și inteligență să trăiască câteva zile cu noi și să vadă cum tratăm animalele”.

Lacătul a fost spart

 

Despre cauzele fugii lui Kimba, proprietarul său povestește despre un lacăt spart pe care el însuși l-a descoperit în jurul orei 15: „Leul se îndepărtase doar câțiva metri, apoi un cal l-a speriat și s-a refugiat în canal. Există anchete, dar pot spune doar că leii nu știu să deschidă lacăte”, încheie dresorul de lei.

Protest al iubitorilor de animale

 

Între timp, a fost multă tensiune la protestul iubitorilor de animale din fața circului. Manifestanții cu pancarte și bannere s-au adunat pentru a demonstra împotriva activității circurilor după fuga leului, apoi s-au îndreptat spre cuști, dar poliția delimitase deja intrările. Activiștii, conduși de influencerul Enrico Rizzi, au încercat să forțeze gardurile: au fost mai multe contacte între agenți și manifestanți. Grupul, după un moment de liniște aparentă, a așteptat ieșirea familiilor la sfârșitul spectacolului pentru a organiza o altă protestă cu insulte și îmbrânceli.

„Animalele, sclavi pentru distracția voastră”, „Animalele din circ nu sunt artiști, ci victime ale abuzurilor” s-au numărat printre multele scandări. La sfârșitul protestului a fost și  momentul de tensiune cel mai ridicat. Manifestanții au început să strige insulte împotriva spectatorilor care ieșeau din circ, printre care multe familii cu copii mici. A fost mai mult decât un conflict între cele două părți: două persoane au căzut la pământ, iar scandalul a fost în cele din urmă oprit de carabinieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel