Letonia îl reține pe editorul Sputnik Lituania pentru spionaj și încălcare a sancțiunilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Letonia îl reține pe editorul Sputnik Lituania pentru spionaj și încălcare a sancțiunilor
Letonia îl reține pe editorul Sputnik Lituania pentru spionaj și încălcare a sancțiunilor
Editorul Sputnik Lituania, Marat Kasem, a fost reținut de agenția de informații letonă și luat în custodie la ordinul unui tribunal din Riga.  

Kasem, un cetățean leton, este suspectat de încălcarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, precum și de spionaj, infracțiune pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare, scrie APA.

El are 10 zile pentru a contesta decizia.

Kasem lucrează la Moscova, unde este angajat de agenția de presă Rossiya Segodnya, al cărei director general se află pe lista neagră a UE. S-a întors în Letonia la sfârșitul lunii decembrie din motive de familie.

Serviciul de Securitate a Statului a raportat că cetățeanul leton a fost reținut sub suspiciunea de colaborare cu resursa de propagandă rusă Rossiya Segodnya, care se află sub sancțiunile UE. Împotriva lui a fost deschis un dosar penal.

Rețeaua de agenții „Sputnik” din diferite țări ale lumii a fost creată de „Russia Today”.

Serviciul special reține că persoana arestată va putea face recurs împotriva arestării.

Potrivit presei letone, Kasem a trăit și a lucrat în mod constant la Moscova și a ajuns în Letonia la sfârșitul lunii decembrie.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, comentând arestarea lui Kasem, a spus că Riga îl persecută pentru activitățile sale jurnalistice și, prin urmare, îi încălca obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare și al protecției drepturilor jurnaliştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel