Leptospiroza, boala de la șobolani care amenință bucureștenii. Dorobăț, semnal de alarmă: DECES! Afectează rinichii, ficatul și inima
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Medicul infecționist Carmen Dorobăț a vorbit despre bolile grave pe care le dau rozătoarele. 

Ciclon România. Bogdan Chirieac: Poate ne ajută Dumnezeu şi se mai îneacă o serie de şobolani

Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală și în timp ce unii au ros cablurile din zona Unirii și au reușit să dea peste cap traficul din centrul Bucureștiului, alții au fost surprinşi mâncând dintr-o gogoașă de pe raftul unui magazin alimentar din Sectorul 1.

În acest context, Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a vorbit în cadrul emisiunii "În fața Națiunii" de la Antena 3, despre bolile grave transmise de rozătoare.

Deși par inofensivi, șobolanii atacă atât oamenii cât și alte animale, iar mușcătura poate fi extrem de periculoasă.

"Leptospiroza poate să ducă la deces"

"Prezența acestor rozătoare determină o boală foarte gravă care se numește leptospiroză și care poate să ducă la deces, pentru că afectează și ficatul și rinichiul și inima. Poate această mușcătură, la șobolanii agresivi, să ducă la suprainfecții cu flegmoane deosebit de grave, cu zone de necroză și fasceita necrozantă, o infecție gravă care duce la necroza straturilor superficiale de mușchi și piele, deloc ușoare, iar rozătoarele acestea aduc pe lângă ele și purici, în special în acest decor meteorologic umed și cald. 

Am putea vorbi și despre un alt tip de epidemie, cateogoric. În special când vorbim despre aglomerările urbane, cum este Bucureștiul, unde te aștepți să fii în siguranță maximă, fiind o capitală europeană. Trebuie luate de urgență măsuri în acest sens să nu populăm spitalele de boli infecțioase cu alte patologii pe care nu le-am întâlnit în generația noastră și de mult au apus", a declarat Carmen Dorobăţ, în direct la Antena 3.

Actrița Monica Davidescu, imagini cu șobolanii de la terasele din Herăstrău

Actrița Monica Davidescu a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se pot observa mai multe rozătoare, lângă câteva caserole goale de mâncare.

"Așa ceva!! Azi în Bucuresti, zona teraselor Herăstrău. Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni. Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc", a scris Monica Davidescu pe Facebook, alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel