Consilierul lui Iohannis: E o chestiune fundamentală pentru România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat, vineri, că aderarea la zona euro trebuie să fie pentru România un proiect de ţară, întrucât este vorba de "o chestiune fundamentală" de a fi sau a nu fi în "nucleul" dur al Uniunii Europene, inclusiv din punct de vedere decizional.

"E în interesul vital, strategic, fundamental al României ca UE să se consolideze, nu să se slăbească. E în interesul fundamental al României ca UE să fie din ce în ce mai puternică, să poată depăşi momentele de criză cu care e confruntată. Tocmai de aceea acţionăm în sensul de a veni spre găsirea unor soluţii potrivite şi, chiar dacă uneori votăm împotriva unor propuneri, (...) nimeni nu poate să ne ia dreptul de a avea o opinie şi de a o susţine până la momentul în care se ia decizia la nivel european", a spus Leonard Orban, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Europei de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, potrivit Agerpres.

Consilierul prezidenţial a insistat: "Aderarea la zona euro nu e doar o obligaţie prevăzută în tratat, e o chestiune fundamentală pentru România de a fi sau a nu fi în nucleul dur, inclusiv decizional, al UE. Aderarea la zona euro trebuie să fie un proiect de ţară, implică eforturi extraordinare care trebuie făcute de toate instituţiile româneşti, de întreaga societate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel