Leonard-Gabriel Baraboi - la conducerea Statului Major al Forţelor Aeriene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Generalul-maior Leonard-Gabriel BARABOI și Angel Tîlvăr / Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene
Generalul-maior Leonard-Gabriel BARABOI și Angel Tîlvăr / Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene
General-maiorul Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit, luni, în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, Gheorghiţă Vlad, informează MApN într-un comunicat de presă. 

În acest context, ministrul Apărării a amintit faptul că Forţele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 şi se pregătesc pentru cel mai important program de achiziţii din istoria Armatei României, aeronavele de generaţia a V-a, F-35. De asemenea, ministrul a apreciat că este esenţială operaţionalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană PATRIOT.

'Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veţi reuşi să menţineţi pentru Forţele Aeriene Române cursul planificat şi aşteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forţe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, încadrată cu oameni cu înalte competenţe în utilizarea acesteia, care au la dispoziţie resursele de care au nevoie şi, cel mai important, care sunt motivaţi să îşi îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredinţate', a declarat ministrul Tîlvăr.

Generalul Gheorghiţă Vlad a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacităţii defensive a Armatei României, 'avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forţele Aeriene'. Înalţii oficiali au participat şi la o ceremonie de numire în funcţie a noului director al Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brînzei, a noului şef al Secţiei Asistenţă Religioasă a Statului Major al Apărării, preotul militar Sorin Pitic, precum şi a altor ofiţeri şi subofiţeri din Statul Major al Apărării, precizează Agerpres.

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi (1974) a absolvit Liceul Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza în anul 1993. A urmat cursurile Institutului Militar de Aviaţie ,,Aurel Vlaicu” de la Boboc, pe care a absolvit-o în anul 1998.

În domeniul studiilor civile, a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială, specialitatea Echipamente şi instalaţii de bord din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti în anul 2000.

De-a lungul carierei, Leonard-Gabriel Baraboi a fost pilot pe MiG-21, MiG-21 LanceR și pilot şef la Baza 95 Aeriană. De asemenea, a îndeplinit funcţii precum instructor pentru securitatea zborului, comandant de patrulă, comandant escadrilă și comandant bază aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel