Leonard Doroftei și noua sa viață departe de țară: ”La un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. M-a durut...”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa fotografii, Facebook Leonard Doroftei
Sursa fotografii, Facebook Leonard Doroftei
Mare campion român, muncitor pe șantier în străinătate. Imagini cu marele campion de box Leonard Doroftei în haine de muncitor în construcții.

Leonard Doroftei a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.

În anii 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997 a obținut cinci titluri naționale la seniori. A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.

În palmaresul său se regăsesc 239 de victorii și 15 înfrângeri.

Decizia de a părăsi România: ”La un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor”

În urma eșecului afacerii pe care acesta o avea în Ploiești, un restaurant în centrul orașului la care a fost obligat să renunțe, Doroftei  a decis să se mute în Canada, împreună cu familia, unde a deschis o sală de box. Acolo îi învață atât pe profesioniști, cât și pe amatori cum să practice box, scrie ProTV.

Pe lângă eșecul în afacere s-a mai adăugat si sentimentul umilinței pe care campionul mondial a spus că a simțit-o din partea autorităților statului: ”N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fi văzut așa, e dureros. Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt ca acasă”, a precizat Leonard Doroftei, într-un interviu potrivit sursei citate.

”Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toți cei care vor să vină să se pregătească la sală mea, sunt bineveniți. Unul dintre ei (n.r - antrenorii de box care vor lucra în sala sa) ar putea fi și Adrian Diaconu, bunul meu prieten. Sper să-și facă timp să vină din când în când și să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu și antrenor, așa cum am făcut-o și până acum", a spus Leonard Doroftei în martie 2022.

Recent celebrul campion a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii care îl înfățișează pe acesta muncind la ”visul” său alături de mai mulți muncitori: ”Lucrările continuă pentru noua sală de box!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel