Leon Dănăilă, despre alegerile prezidențiale în septembrie: Deşi am ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani, nu am văzut încă o campanie prezidențială făcută pe plajă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Leon Dănăilă, DCNews
Leon Dănăilă, DCNews
Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, cu simpatii și istoric liberal, consideră că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc la finalul anului. 

”Deşi am ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani, nu am văzut încă o campanie prezidențială făcută pe plajă. Nu înțeleg de ce s-a propus ideea ca să ne alegem președintele în septembrie și să se facă toată campania în august, în mijlocul vacanței românilor. În loc să urmărim cu atenție ideile candidaților, țara va fi în vacanță și numai la alegeri nu îi va sta gândul. 

Eu știu că luna septembrie este dedicată școlii. Părinții își pregătesc copiii pentru a merge la școală, iar studenții se gândesc la facultate. Nu văd cum să le stea gândul la programul de țară al președintelui când ei trebuie să alerge după cărți și rechizite. 

Sper să le dea Dumnezeu gândul cel bun și să facă alegerile prezidențiale, așa cum e normal, la sfârșitul anului” consideră profesorul Leon Dănăilă. 

Astăzi se discută în coaliție despre data alegerilor prezidențiale. PSD ar fi vrut să rămână în septembrie, așa cum s-ar fi stabilit deja în alianță, PNL ar vrea să fie organizate odată cu alegerile parlamentare, în decembrie. 

În trecut au mai fost demersuri care au implicat campanii și votul cetățeanului inclusiv vara. Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu s-a desfășurat în 29 iulie 2012, de exemplu. Prezența la vot a fost de 46,24%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel