Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, din partea PSD, funcții după retragerea reprezentanţilor PNL
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 16 aug 2022, 18:00
WhatsApp
Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, reprezentanți ai PSD, au fost aleşi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare, marţi, 16 august, după ce liberalii care ocupau aceste funcţii s-au retras.

„Întrunit într-o şedinţă extraordinară convocată de îndată, Consiliul Judeţean Satu Mare a hotărât astăzi eliberarea din funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare a domnilor Ioan Rus şi Cristian Valer Beşeni, reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal", au anunţat reprezentanţii CJ Satu Mare, într-un comunicat de presă. Decizia a fost luată cu voturile a 23 de consilieri judeţeni din totalul de 33.

De menționat că, ulterior, a fost convocată o altă şedinţă extraordinară de îndată, pentru alegerea noilor vicepreşedinţi.

Noii vicepreşedinţi sunt Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău din partea PSD.

„Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. (...) Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ să colaboreze pentru dezvoltarea comunităţii este nevoie de o echipă la judeţ, de o majoritate în consiliu şi de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi să fie atrase noi finanţări şi investiţii", a afirmat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

G Ad:

Citește și...

Ionuț Stroe: Decizia PNL Satu Mare - individuală; funcţionarea coaliţiei la nivel central nu este afectată

Ionuţ Stroe a făcut, marți, mai multe precizări în contextul anunțului PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că decizia organizaţiei Satu Mare de a renunţa la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană din cauza unor neînţelegeri cu UDMR este una individuală, iar funcţionarea şi parcursul coaliţiei de guvernare la nivel central nu sunt afectate de această situaţie.

„Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare. Structura centrală de conducere a partidului nu a fost informată în legătură cu această situaţie şi implicit nici în legătură cu această decizie, dar noi, în general, nu intervenim în politica locală sau judeţeană nici din punct de vedere administrativ, nici din punct de vedere al alianţelor din cadrul consiliilor. Funcţionarea şi parcursul coaliţiei la nivel central nu sunt afectate în niciun caz de această situaţie", a declarat Stroe, pentru Agerpres..

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, s-a arătat convins că liderul PNL Satu Mare va informa conducerea centrală a partidului în legătură cu această situaţie.

Filiala judeţeană Satu Mare a PNL a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro