Leii crescuți în Picior de Munte din  Dâmbovița, salvați și duși în Olanda
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Șapte lei, trei femele și patru masculi, aflați în proprietatea unei persoane din localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița,  au fost salvați de membrii a două organizații neguvernamentale. Animalele au fost duse la un sanctuar din Olanda.

Potrivit unui comunicat al asociațiilor Four Paws International și Animal Society, cei șapte lei crescuți în condiții nesigure erau în proprietatea unei persoane private din localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița. Animalele se aflau în "Centrul de recuperare şi îngrijire a animalelor sălbatice" al Fundaţiei International Wildlife Foundation (IWF), reprezentată de o persoană cu domiciliul în Bucureşti.

Echipa Wild Animals din cadrul Four Paws International, alături de cinci reprezentanți ai Animal Society, au transportat leii, în condiții de siguranță, către sanctuarul Felida Big Cat Sanctuary din Olanda. Călătoria de peste 2000 de kilometri a durat peste 40 de ore, potrivit Mediafax.

Leii vor fi adăpostiți o perioadă de timp în Olanda, urmând să fie transferați în sanctuarul de feline mari Lionsrock din Africa de Sud, deținut tot de Four Paws.

„Toți cei șapte lei au ajuns în deplină siguranță la Felida, după această lungă călătorie. Veterinarii noștri au verificat starea animalelor regulat, pe toată durata călătoriei. Acum felinele se pot relaxa și se pot obișnui cu noile împrejurimi. Echipa noastră experimentată de la Felida va oferi toate îngrijirile de care au nevoie acești lei”, a declarat Ioana Gabriela Dungler, director al Departamentului pentru animale sălbatice de la Four Paws și responsabil cu misiunea de salvare.

„Am răspuns imediat apelului celor de la Four Paws International și suntem onorați că ne-am alăturat echipei internaționale de experți și că am putut contribui la această misiune de salvare. A fost o operațiune dificilă, cu un efort logistic uriaș, însă a meritat întrutotul, aceste animale având acum șansa unei vieți mai bune”, a apus Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel