Legumele care te ajută să slăbești. Recomandarea nutriționistului
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Un nutriționist a spus care sunt cele mai bune legume care te pot ajuta să slăbești.

Nutriţionistul dr.Joseph St-Pierre susţine că, pentru a pierde în greutate, trebuie să consumăm legume fără amidon. Specialistul a enumerat în acest scop cinci legume benefice, într-un articol pentru Health News Hub, scrie Rador.

Potrivit acestuia, legumele cu amidon precum cartofii, porumbul, dovleceii şi mazărea sunt, de asemenea, bune pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să slăbească, este indicat să aleagă legume fără amidon, deoarece au mai puţine calorii şi carbohidraţi.

Medicul consideră că cei mai utili sunt dovleceii, care sunt bogaţi în vitamina C, varza de Bruxelles, datorită acizilor graşi omega-3 şi spanacul, care conţine mult potasiu, magneziu şi vitamine din grupa B şi K. Specialistul a mai sugerat adăugarea conopidei şi castraveţilor în dietă, deoarece aceste legume conţin foarte multe lichide, fibre şi potasiu.

Citește și:

Prunele sau strugurii? Care îngrașă mai mult - Bilic: Suntem tentați să le mâncăm pe săturate. Fac grăsime pe burtă

"Prune sau struguri? Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și, cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară.

"Strugurii sunt campioni la capitolul "dulceață"

Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție.

Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă, ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Cașcaval sau brânză? Ce să alegi când nu vrei să te îngrași

"Cașcaval sau telemea? Brânzeturile sunt un concentrat din lapte: pentru 1 kg de brânză se folosesc 4-5 litri de lapte, iar pentru 1 kg de cașcaval 6-7 litri. Chiar dacă nu par, brânzeturile sunt produse grase, 25% din compoziția lor e reprezentată de grăsime. Deseori considerăm telemeaua și cașul ca fiind mai puțin periculoase pentru siluetă, față de cașcaval. În realitate, ele sunt la fel de “păcătoase”. Ca volum cele 2 bucăți sunt egale, 350 g fiecare", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel