Anul acesta a fost îmbogăţit sortimentul de plante legumicole cu spanacul urcător, spanacul de Malabar, care produce frunze proaspete suculente din luna mai şi până la venirea îngheţului, iarba grasă, foarte valoroasă, bogată în Omega 3, diferită de cea din flora spontană, salata picantă, care poate fi folosită şi pentru a orna cu frunzele sale delicate platourile pentru invitaţi, varietăţi de busuioc alimentar cu diverse arome, perila, o plantă folosită în salatele de lux, adusă din Coreea, din care se face un ulei special, crizantema comestibilă, bogată în caroten".
Plantă care poate înlocui carnea
Potrivit cercetătorului Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, citat de AGERPRES, probleme de aclimatizare manifestă Moringa Oleifera, planta care conţine toţi nutrienţii ce se regăsesc în carne. "Proteinele reprezintă o problemă a vegetarienilor, din păcate nu am terminat cercetările la Moringa Oleifera, acesta nu rezistă peste iarnă în câmp, sperăm anul acesta să treacă cu bine testele, căci este planta care are toţi nutrienţii pe care îi găsim în carne", a spus cercetătorul.
Costel Vânătoru a mai spus că printre creaţiile de ultimă oră ale cercetătorilor Staţiunii din Buzău se mai află mătăciunea moldovenească, o plantă bogată în fier şi caroten, două varietăţi de măghiran, precum şi penicasa, un castravete mare în formă de pepene. "Aceasta din urmă este adusă din India, fructul se păstrează mult timp după recoltare, poate fi folosit în sistem bio, dar în acelaşi timp poate fi cultivată şi ca plantă port-altoi, folosită la altoirea pepenilor, a castraveţilor, pentru că are o rădăcină puternică şi este rezistentă la boli şi dăunători", a mai spus sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate