Leguma miraculoasă care te va ajuta să îți prelungești viața cu un timp record
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Elina Fairytale
Foto Ilustrativ/Pexels Elina Fairytale
Pentru o viață cât mai lungă, putem să copiem din stilul de viață al celor mai longevivi dintre noi. Trei regiuni de pe glob au cele mai mari concentrații de centenari (oameni care trăiesc până la 100 de ani) și unele dintre cele mai scăzute rate de boli cardiace.

Unul dintre pilonii sănătoși care au în comun toate aceste regiuni este consumul zilnic de fructe și legume, pe care unele comunități le cultivă și le recoltează prin forțele proprii. Nu numai că mănâncă mai multe produse locale, neprocesate, dar încorporează mișcarea în viața lor de zi cu zi.

Iar una dintre cele mai comune legume consumate printre cei mai longevivi oameni din lume, din Zonele Albastre, sunt dovlecii. În timp ce mintea noastră s-ar putea îndrepta către dovleceii sau bostanii cu care suntem cel mai obișnuiți, fiecare regiune din Zona Albastră are propriile soiuri locale de dovleac care oferă beneficii unice oamenilor din comunitate.

Dovleacul Kobacha din Okinawa, Japonia

Una dintre cele mai comune soiuri de dovleac din Okinawa este dovlecelul kabocha, cunoscut și de unii ca dovleac japonez. 

Potrivit cercetătorilor, acest dovleac conține vitamine utile, fier și fibre, motiv pentru care este cunoscut pentru că ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și chiar ajută la reducerea inflamațiilor.

Dovleceii de iarnă în Ikaria, Grecia

Mulți oameni de pe insula greacă Ikaria consumă foarte des dovlecei de iarnă. Aceștia pot veni în multe forme, dar majoritatea dintre ei au componente și beneficii similare pentru sănătate.

Dovleceii sunt adesea o sursă utilă de vitamina C și A, precum și fibre și antioxidanți utili. Multe soiuri de dovleac, cum ar fi dovleceii, conțin, de asemenea, un pigment numit beta caroten, pe care corpul tău îl poate transforma în mai multă vitamina A. 

Cercetările au descoperit că consumul de beta caroten poate ajuta la sănătatea cognitivă și reducerea inflamațiilor.

Dovleacul Ayote din Nicoya, Costa Rica

În Nicoya, oamenii consumă și foarte mult dovleac. Majoritatea dovlecilor de acolo sunt similare cu un soi de dovleac de iarnă și sunt adesea denumite ayote. Potrivit cercetătorilor, nicoienii mănâncă în mod regulat ayote ca parte a celor „trei surori”.

„Cele trei surori” reprezintă o poreclă pentru dovlecei, porumb și fasole, care sunt trei alimente adesea cultivate și consumate în Nicoya, Costa Rica. Se știe că aceste trei produse oferă cantitatea perfectă de nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel