Leguma de primăvară care tratează constipația, reglează colesterolul și ține de foame, ajutându-te să slăbești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Leguma de primăvară care tratează constipația, reglează colesterolul și ține de foame, ajutându-te să slăbești / Foto: Pixabay, de Gerhard G.
Leguma de primăvară care tratează constipația, reglează colesterolul și ține de foame, ajutându-te să slăbești / Foto: Pixabay, de Gerhard G.
Află în articol care este leguma de primăvară ce tratează constipația și reglează colesterolul.

Ridichea este una dintre legumele rădăcinoase de primăvară, foarte des folosită de gospodine în salate, dar și în rețete principale. Ridichea provine din China, fiind descoperită cu secole în urmă, dar acum sunt cultivate și consumate în întreagă lume, inclusiv în România, scrie ghidnutritie.ro.

Atunci când mergi la piață, uită-te după ridichi proaspete. Frunzele lor trebuie să fie vii. Evitați rădăcinile care au fisuri sau tăieturi pe suprafața lor. Dacă sunt galbene sau moi înseamnă că ridichile sunt vechi și nu mai au aceiași aromă și nici textură.

Beneficiile ridichilor

Ridichile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume cu foarte puţine calorii, care pot fi consumate fără griji în curele de slăbire, scrie Csid.ro. În plus, medicina tradiţională chineză le atribuie acestor legume virtuţi terapeutice diverse: ameliorează febra, durerile în gât, afecţiunile bilei şi inflamaţiile din corp. Câteva ridichi servite între mese îţi pot ține de foame, ajutându-te să nu mănânci alte alimente nesănătoase care îți pot afecta silueta. Potrivit specialiștilor, ridichea poate trata și constipația, reglând tranzitul intestinal.

Aceste legume sunt bune și pentru frumusețe. Un alt rol important al vitaminei C care se găsește în ridichi este acela de producere a colagenului, o proteină care asigură elasticitate pielii şi vaselor de sânge, protejându-te astfel de apariţia ridurilor. Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl știi despre ridichi este că acestea conțin și folați, vitamina B-6, riboflavina, tiamină și minerale precum fier, magneziu, cupru și calciu. În plus, sunt bogate în multe fitochimicale, cum ar fi  Zeaxantina, luteină și beta-carotenul, care sunt flavonoizi antioxidanți buni pentru detoxifiere.

Fructe și legume de primăvară. Listă cu ce să mănânci în martie, aprilie și mai

Dacă vă doriți ca fructele și legumele pe care le mâncați să vă aducă cu adevărat o doză de sănătate și cât mai multe vitamine, ar trebui să le consumați în funcție de sezon. Asta înseamnă că primăvara trebuie să folosiți acele fructe și legume care cresc în acest anotimp.

Ține cont că cele mai bune fructe și legume de primăvară sunt cele colorate în verde, galben și portocaliu, bogate în vitamina C, betacaroten și antioxidanți care te ajută să întinerești la începutul noului sezon. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel