Noul model de Lego, replică a vasului TITANIC. Are un preț piperat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Lego
Facebook - Lego
Lego a lansat un nou set care alcătuiește replica în miniatură a vasului Titanic. 

Istoricii și pasionații de navomodelistică ar putea dori să pună bani la saltea. Lego a dezvăluit cel mai mare set din lume, replică în miniatură a RMS Titanic, scrie CNN. Cu o lungime mai mare de 53 de centimetri, modelul este o replică a vasului cu o soartă dramatică, care, în momentul călătoriei sale inițiale, era cea mai mare navă de pasageri aflată pe ape.

Titanicul original a pornit din Southampton, Anglia, spre New York la 10 aprilie 1912. La sfârșitul zilei de 14 aprilie, pe la miezul nopții, a lovit un aisberg și s-a scufundat în mai puțin de trei ore. Conform raportului Senatului SUA cu privire la dezastru, 1.517 persoane au murit și 706 au supraviețuit din cei 2.223 de pasageri și echipaj.

Peste 9.000 de piese în noul set Lego

Alcătuit din 9.090 de piese, replica miniaturală se împarte în trei secțiuni pentru a dezvălui interiorul vasului, inclusiv emblematica scară de la clasa I, care se întinde pe șase punți, precum și o sală de mese în stil iacobin și camera motoarelor. Nava LEGO este un model la scară 1: 200 și include, de asemenea, o recreere a podului navei, puntea promenadei și a piscinei.

"La momentul lansării sale, Titanic a fost punctul culminant al ingineriei nautice, cel mai mare vehicul în mișcare creat vreodată. A fost o călătorie incredibilă recrearea acestei nave iconice din piese Lego, folosind planuri create în urmă cu peste un secol", a spus Mike Psiaki, designer principal al Grupului Lego. 

„Proiectarea Lego Titanic are un accent precis pe detalii și este la o asemenea scară, plin de acuratețe, astfel încât ne-a permis să creăm una dintre cele mai provocatoare experiențe de construcție Lego până în prezent”, a adăugat el.

Totuși, setul nu va fi ieftin: disponibil pentru precomandă de la 1 noiembrie și vânzare generală de la 8 noiembrie, nava se va vinde cu prețul de 629,99 USD.

Vezi și: Un pistol real făcut din Lego a revoltat activiștii pentru controlul armelor

Vezi și: Lego va folosi bidoane de plastic pentru unele piese în următorii doi ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel