Legile securității. Scenariul lui Ciuvică: Kovesi - Putin, la prezidențiale în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Făcând referire la noile legi ale securității, Mugur Ciuvică a zis că se așteaptă la o finală... Laura Codruța Kovesi - Vladimir Putin.

„Nu știu cum vor ieși legile securității. Vom vedea într-o lună sau două. Cred că vor lăsa fisuri în legi pentru ca apoi să le folosească”, a zis Mugur Ciuvică.

„Dacă legile securității ies așa cum au apărut ele draft, vine Vladimir Putin în România și spune că aici vrea să fie președinte. Dacă ies așa legile securității, veți avea alegeri prezidențiale Laura Codruța Kovesi - Vladimir Putin. O să vrea să vină în România pentru că nu există legi mai bune pentru el”, a mai zis, râzând, Mugur Ciuvică la DC News în emisiunea „Miercurea Neagră”.

Vezi întreaga discuție de la minutul 34, cu Diana Tache, Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac:

VEZI ȘI: Ciuvică, după amenințările lui Putin: Vrea să amplifice un curent. Nu o să-i iasă

Mugur Ciuvică a spus că președintele rus Vladimir Putin speră să rupă susținerea oferită Ucrainei de către Occident.

„Putin și-a luat-o în freză clar pe front, în etape. Și-a cam luat-o și de la potențialii aliați. India i-a spus cel mai hotărât gata cu războiul. Și Erdogan i-a spus. Deci, nici aliați nu are. Și, atunci, în loc să caute o cale de ieșire, se afundă și mai mult în treaba asta”, a spus Mugur Ciuvică, miercuri, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

„Umflă ideea că Rusia nu se bate cu Ucraina, ci cu Occidentul, mergând pe ideea că există un curent de oameni, partidulețe care transmite: totuși, ucrainenii sunt și ei răi, e treaba lor, hai să nu ne mai băgăm noi, să terminăm și cu sancțiunile că o să ne fie frig la iarnă, să-i lăsăm pe ei să se descurce acolo, să facă un armistițiu, să negocieze. Există curentul acesta. Putin vrea să-l amplifice, în timp ce sperie Occidentul că o să dea cu bomba nucleară. Asta este strategia, să vedem cum o să reacționeze Occidentul. Eu cred că nu se va speria”, a mai spus Mugur Ciuvică.

„Ucrainenii au câștigat în ultima vreme, dar e destul de clar că, fără ajutor din Occident, erau terminați. Dacă mâine s-ar opri ajutorul, rușii îi dovedesc pe ucraineni. Putin speră să rupă susținerea din partea Occidentului. Eu nu cred că o să reușească”, a conchis Mugur Ciuvică.

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Vladimir Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea" Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit "sub jugul" Ucrainei.

Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel