Legile Justiției. Toader - Timmermans, întâlnire
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Tudorel Toader a declarat că se va întâlni pe data de 26 octombrie cu prim-vicepreşedintele Comisie Europene Frans Timmermans pentru a discuta despre soluţiile cuprinse în proiectul de modificare a Legilor Justiţiei.

"Ministerul Justiţiei a redactat şi a finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiţiei. Mai departe, am redactat solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneţia cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Ca element de noutate, pe data de 26 octombrie, am stabilit întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Timmermans, şi voi discuta pe îndelete, în amănunt, soluţiile propuse prin proiectul de lege", a afirmat Toader, la Parlament. 

Coaliţia majoritară va decide modul în care va fi promovat proiectul de lege, a adăugat el. 

"Între timp, coaliţia majoritară va decide care este calea procedurală de urmat: fie că îl voi prezenta în Guvern, iar Guvernul să-l trimită în Parlament, fie poate fi preluat ca iniţiativă de către parlamentari şi să intre în dezbatere parlamentară", a menţionat Toader. 

El a subliniat că nu decide calea de urmat şi nu face aprecieri în această privinţă. 

"Cea mai bună variantă este ca, în final, să avem o lege cât mai bună, pornind de la proiectul pe care l-am redactat şi cu modificările care vor surveni pe parcursul dezbaterii. Nu eu decid calea de urmat, nu eu fac aprecieri. Ministerul a finalizat proiectul de lege, am redactat solicitarea de aviz către Comisia de la Veneţia, am stabilit întrevederea cu Timmermans, prim-vicepreşedintele, pe 26 octombrie. Cum se va decide aşa vom proceda. Nu am vorbit cu premierul. (...) Nu-mi spun punctul de vedere, eu, în limita competenţelor de ministru al Justiţiei, am finalizat proiectul, mai departe decidenţii vor decide", a spus Tudorel Toader, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel