Data publicării:

Legile Educaţiei vor fi promulgate marţi, 4 iulie 2023

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis va promulga marţi, 4 iulie, legile educaţiei. 

Potrivit agendei preşedintelui, marţi, 4 iulie 2023, de la ora 17:00, va avea loc ceremonia de semnare a decretelor privind promulgarea legilor educaţiei. La această ceremonie, preşedintele va susţine şi o alocuţiune. 

Pe 21 iunie, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţa că proiectul legilor educaţiei a trecut şi de etapa constituţionalităţii, fiind avizate pozitiv de CCR. 

"Încă o victorie pentru învăţământul românesc! Pachetul legislativ 'România Educată' a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România", a scris Deca, pe Facebook.

"Am încredere că Legile educaţiei vor transforma sistemul de învăţământ din România şi îl vor aduce la performanţa pe care ne-o dorim. La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism. Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta", a adăugat demnitarul.

CCR a respins sesizările 

"Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România şi deputaţi neafiliaţi şi a constatat că dispoziţiile (...) din Legea învăţământului superior, precum şi legea, în ansamblul său, sunt constituţionale în raport cu criticile formulate", a decis CCR, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel