Legi Justiţie: Tăriceanu: Cetăţeanul a avut de suferit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a spus, marţi, la Deva, că prin legile de reformă ale justiţiei se urmăreşte corectarea derapajelor din sistem.

"Urmărim să corectăm toate excesele, toate abuzurile şi toate derapajele care s-au produs în ultimii ani, din ce în ce mai mult, în justiţie şi care au afectat - sigur, poate cele mai vizibile cazuri au fost legate de unii oameni politici, dar nu numai - eu cred că este important să ne gândim la simplul cetăţean care a avut de suferit de pe urma modului defectuos de funcţionare a justiţiei.

Lipsa controlului în funcţionarea justiţiei, ineficienţa Inspecţiei Judiciare, care a devenit acum mai evidentă decât oricând, a făcut posibilă această situaţie nedorită în funcţionarea justiţiei", a afirmat Tăriceanu.

El a arătat că prin scoaterea preşedintelui din procesul de numire a procurorilor s-a urmărit eliminarea influenţei politicului în justiţie. "Nu în ultimul rând, este vorba despre influenţa politicului în justiţie (...), lucru care pe mine m-a făcut să susţin necesitatea modificării procedurilor de numire a procurorilor prin scoaterea factorului politic din acest mecanism, mă refer la scoaterea preşedintelui din mecanismul de numire a procurorilor", a explicat preşedintele Senatului.

El a menţionat că proiectul de lege propune mai multe alte lucruri, printre care se numără separarea carierei judecătorilor de cea a procurorilor, precum şi asigurarea unei independenţe mărite pentru judecători.

[citeste si]

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat, marţi, la Deva pentru a-l susţine în campania electorală pe candidatul ALDE, Ioan Ovidiu Popa, la funcţia de primar al oraşului, cu prilejul alegerilor parţiale din 5 noiembrie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel