Legi Justiție. Judecătorul Bogdan Mateescu, cerere în plenul CSM
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Judecătorul Bogdan Mateescu a cerut marţi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, adoptarea unui mesaj public şi unitar referitor la propunerile de modificare a legilor Justiţiei şi la conţinutul şi efectele amendamentelor iniţiate la Codurile penale. 

'Se întâmplă lucruri în sistemul judiciar din România la care Consiliul Superior al Magistraturii nu poate rămâne inactiv. Propunerea mea de suplimentare a ordinii de zi vizează aderarea la mesajul preşedintelui CSM transmis ieri, prin intermediul secţiilor deschise Parlamentului şi plus adoptarea unui mesaj instituţional public şi unitar referitor la procesul legislativ (...) al legilor Justiţiei, şi la (...) amendamente propuse (...) la Codurile de procedură penală şi penal, mai ales cu privire la efectele pe care modificările la aceste acte normative le-ar putea avea cu privire la funcţionalitatea completă a autorităţii judecătoreşti.

Am văzut ieri reacţii ale judecătorilor şi procurorilor şi nu mi se pare normal ca plenul Consiliului, garantul independenţei Justiţiei, să treacă nepăsător peste', a declarat Bogdan Mateescu, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Plenul CSM urmează să discute solicitarea magistratului în cursul şedinţei de marţi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel